Принцесата Азема от Бруней се омъжи по екстравагантен начин, със

...
Принцесата Азема от Бруней се омъжи по екстравагантен начин, със
Коментари Харесай

Първата кралска сватба за 2023 г.: Султанът на Бруней омъжи 38-годишната си дъщеря

Принцесата Азема от Бруней се омъжи по ексцентричен метод, със сватбени тържества, които траят цяла седмица, оповестява " Daily Mail ".

38-годишната младоженка и брачният партньор ѝ принц Бахар ибни Джефри Болкиах, който е неин първи братовчед, организираха другите церемонии в формалната резиденция на татко й, милиардерът Султан Хасанал Болкиах.

След като 76-годишният султан на Бруней даде формалната си благословия, сватбената седмица на двойката стартира на 11 януари с Кралската гала по пудренето, по време на която посипват с оризова пудра младоженците и мажат дланите им с благовонни масла, с цел да им пожелаят положително.

Тя се провела в " Balai Singgahsana Indera Buana " на територията на двореца. За това събитие булката блестеше в дълга розова рокля и златни бижута.

След това двойката провела ислямската си гала в джамията Омар Али Сайфудиен, която е една от националните забележителности на Бруней. Там младоженецът произнесъл обетите си пред група напълно от мъже, в това число султана, който работил като представител на щерка си на сватбата.

След като публично подписаха брак, султанът провежда и банкет в резиденцията си за посетители.

Аземая сияела в блестяща рокля с дълги ръкави в цвят слонова кост, вид нимфа в долната си част. 

Булката прикриваше косата си най-вече под подобаващ ослепителен воал и приключи визията си със сребърна тиара и бляскав букет от изкуствени цветя. 

Междувременно брачният партньор й съчета идеално тоалета ѝ, като бе избрал бяла военна униформа за случая. 

Принцеса Азема е петата щерка на султана. Миналата година по-малката сестра на булката Фадзила Лубабул се омъжи за Ауанг Абдула Набил Махмуд Ал-Хашим.

Принцеса Фадзила, приключила университета в Кингстън, е деветото от 12-те деца на султана, и е капитан на националния тим по нетбол на Бруней. Тя също по този начин е деятелен покровител на здравни акции и остава значително надалеч от светлината на прожекторите.

След гибелта на кралица Елизабет Втора предишния септември, султанът на Бруней стана най-дълго управлявалият жив монарх в света.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР