Принц Талал бин Абдул Азиз, полубрат на саудитския крал Салман,

...
Принц Талал бин Абдул Азиз, полубрат на саудитския крал Салман,
Коментари Харесай

Почина принц Талал, полубрат на саудитския крал Салман

Принц Талал бин Абдул Азиз, полубрат на саудитския крал Салман, умря през днешния ден на 87-годишна възраст, заяви синът му принц Ал Уалид бин Талал, представен от Франс прес. " Принц Талал бе свикан при Аллах в събота ", написа в Туитър синът му. Милиардерът добави, че фамилията ще приема съболезнования в неделя, понеделник и вторник в резиденцията си в Рияд.

 © Българска телеграфна агенция
Либерал, прочут с прякора " аления принц ", Талал бин Абдул Азиз беше неотклонен бранител на промените в ултраконсервативното кралство. Той постоянно настояваше да се позволи на саудитските дами да карат коли - право, което им беше обещано тази година.

Принц Талал оглавяваше Програмата на Арабския залив за организациите на Организация на обединените нации по развиването, която подкрепя образованието и опазването на здравето, по-специално на дамите, в разрастващите се страни.

Под въздействие на Египет, ръководен тогава от президента Гамал Абдел Насър, саудитският аристократ сътвори при започване на 60-те години " Движението на свободните принцове ", настояващо за коренни промени в близкоизточната монархия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР