Приносът на 61-ва Стрямска бригада през тази година в ученията

...
Приносът на 61-ва Стрямска бригада през тази година в ученията
Коментари Харесай

61-ва Стрямска бригада със забележителни учения през годинат...

Приносът на 61-ва Стрямска бригада през тази година в ученията „ Балкански пазач “, което бе командно-щабното обучение за узаконяване на щаба на бригадата и в учението „ Балкан 21 “ бе незабравим, съобщи заместник-началникът на защитата ген. Димитър Илиев в Карлово на празника на формированието. 61-ва Стрямска бригада е главно формирование във Въоръжените сили на Република България, на което се разчита за запазване на териториалната целокупност и суверенитет, както и за приноса ни за груповата защита на НАТО. 61-ва Стрямска бригада бе основана с тази цел, в нея бяха вложени материални средства и хора, и тази инвестиция към този момент се отплаща, акцентира заместник-началникът на защитата.



61-ва Стрямска бригада в Карлово празнува своя празник, на 2 октомври се навършват 29 години от нейното основаване. По този случай в поделението в Карлово се състоя гала, на която участваха заместник-началникът на защитата ген. Димитър Илиев, кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов, някогашните командири на 61-ва Стрямска бригада ген. Йордан Йорданов, ген. Галимир Пехливанов, ген. Кольо Милев, някогашни военнослужещи, ръководителят на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров, ръководители на предприятия и институции в града.



Специален привет към военнослужещите от 61-ва Стямска бригада насочи авиозаба Граф Игнатиево, в продължение на няколко минути МиГ 29 направи проява над строените на плаца офицери и бойци. Поздравът бе посрещнат и изпратен с овации.

Водосвет за здравето и благоденствието на военнослужещите отслужи архиерейският наместник на Карловската духовна околия Негово благоговенство отец Марко Тодоров.



61-ва Стрямска бригада е правоприемник на най-славните военни формирования в Българската войска още от 1904 година, когато в Карлово се основава боен гарнизон, до наши дни, напомни в празничното си слово командирът на бригадата бригаден военачалник Деян Дешков. Стремци наследяват известните в историята 28-ми и 21-първи полк, първото химическо учебно заведение, внушителната 11-та танкова бригада, 23-шипченски полк.

61-ва бригадата е основана през 1996 година, а през 1998 година получава името Стрямска и бойното си знаме. От този миг 29 години 61-ва бригада гради гарнизоните в Карлово и Казанлък, и със своята подготовка всеки боец и офицер построяват 61-ва Стрямска бригада като пример, образец и стандарт. В осъществяването на дилемите бригадата оставя своя отпечатък в Българската войска, напомни бриг. Ген. Деян Дешков.

Поздрав към военнослужещите насочи и кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов. Не инцидентно преди 117 години княз Фердинанд взема решение, че в Карлово би трябвало да бъде един от военните гарнизони на България. Тук постоянно е бил в най-чистата си форма българският дух, акцентира Кабаиванов. Този дух живее и в този момент. И макар глобализма и опитите да бъде отречена националната страна, ние от ден на ден разбираме, че в този свят на рецесии, е належащо да имаме мощна и боеспособна войска, мощно гражданско общество, мощна страна, сподели още Кабаиванов.



От началото на новата седмица формирования на 61-ва Стрямска бригада стартират следващото обучение, то е на полигона „ Корен “ и е главното мероприятие и последното планувано в подобен мащаб за тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР