Примката за насилниците се затяга. Омбудсманът Диана Ковачева поиска затвор

...
Примката за насилниците се затяга. Омбудсманът Диана Ковачева поиска затвор
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска затвор за унизително отношение

Примката за насилниците се стяга. Омбудсманът Диана Ковачева изиска затвор за унизително отношение.

Трябва да бъде криминализирано унизителното отношение, което въздейства върху душeвността. То не убива, а смачква достолепието. Извършителят на обезобразяването в Стара Загора не е имал желание да убие, а да даде урок, който да държи момичето цялостен живот наясно, че тя е отговорна. Точно против това ще оказват помощ моите оферти, съобщи в ефира на Нова тв Ковачева.

" Промените в Наказателен кодекс са нужни, с цел да може случаи на оскърбление на дами да бъдат наказвани. В случая с момичето с 400 шева става дума за телесна щета, която регистрира тежестта на физическите пострадвания, само че не и унизителното отношение, което не заплашва живота, само че смачква човешкото достолепие. Заради неналичието на специфичен състав в Наказателен кодекс, такива действия не могат да бъдат глобени заслужено ", разяснява тя.

По думите ѝ би трябвало народен представител да внесе нейните оферти, което ще стане след представянето им пред Правна комисия. " Поради незабавния порядък няма да има време за обстойно разискване. Промените би трябвало да бъдат деликатно признати, дават отговор на публичното гледище. Затова Наказателен кодекс е кръпка до кръпка ", счита Ковачева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР