Примерът Николай Денков обяви, че имат амбицията до 6 март,

...
Примерът Николай Денков обяви, че имат амбицията до 6 март,
Коментари Харесай

Амбицията на Денков и Габриел е да са готови с нов състав на кабинета до 6 март

Примерът Николай Денков разгласи, че имат упоритостта до 6 март, когато държавното управление ще подаде оставка, да са изцяло подготвени с кабинета, който ще оглави Мария Габриел при ротацията. И Денков, и Габриел споделиха, че до дни завършват с разбора на работата на всеки министър, само че към момента не са обсъждали ще има ли промяна на министри.

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел разискват деликатно работата на всеки министър и по какъв начин той се е справил с главните задания.

" За мен тази част от разбора следва да бъде финализирана безусловно в границите на идващите дни ", сподели Мария Габриел -вицепремиер и министър на външните работи.

Едва по-късно Габриел и Денков ще вземат решение има ли потребност от промяна на министри при ротацията.

" Защото аз също споделям това виждане, че когато предлагаш промяна, би трябвало да го предложиш с човек, който си сигурен, че може да влезе с летящ старт, който може да се оправи с това закъснение, поради което има укор към предшественика. Всички тези аспекти ще ги вземем поради и имаме време за това. Затова защищавам малко повече да имат опция министрите да си правят работата ", изясни Мария Габриел.

Премиерът Денков удостовери, че към момента разискват осъществяването на програмата.

" Амбицията е на 6 март да бъдем подготвени с новия кабинет, тъй че при подаването на оставка на настоящия, новият оптимално бързо да влезе в деяние. Не сме обсъждали имена и позиции до миг ", съобщи министър председателят Николай Денков.

Дали след ротацията кабинетът Габриел бързо ще встъпи в служба зависи и от президента.След като държавното управление подаде оставка, Конституцията планува президентът да организира съвещания с парламентарно показаните политически сили. Основният закон обаче не планува в какъв период би трябвало да стане това. Едва след консултациите стартира процедурата с връчване на проучвателни мандати за лъчение на държавно управление.

Първият мандат ще получат от ГЕРБ-СДС като на-голяма парламентарна група. Засега партиите, подкрепящи държавното управление още не са решили с първия и ли с втория мандат на ПП-ДБ ще бъде излъчено държавното управление, отпред с Мария Габриел. Денков не чака закъснение на процедурата.

" Ако ние сме подготвени със състав на кабинета, не би трябвало да има никакво закъснение. Отново да кажем, че всяка страна има потребност от постоянно държавно управление ", сподели Николай Денков.

Засега множеството министри избират да не дават явен отговор ще останат ли в кабинета след ротацията.

" Не би било редно да давам оценка самичък на себе си, само че това, което бих могъл да кажа е, че дружно с екипа правил всичко допустимо поставените цели и задания да бъдат изпълнени в период. Ако получа покана, ще си помисля дали да приема или не ", разяснява Георги Гвоздейков - министър на превоза и известията.

" Не се тормозя от ротацията. В последна сметка каквото решат политическите партии, аз ще преценява какво ще се случи нататък, в случай че бъда поканен ", сподели Тодор Тагарев - министър на защитата.

Оценката на Николай Денков е, че до момента държавното управление е работило при сложни условия, само че е съумяло да свърши много работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР