Приложението Тредс“ (Threads), пуснато от Инстаграм“ като конкурент на Туитър“

...
Приложението Тредс“ (Threads), пуснато от Инстаграм“ като конкурент на Туитър“
Коментари Харесай

„Тредс“ регистрира 100 млн. потребители само за 5 дни

Приложението „ Тредс “ (Threads), пуснато от „ Инстаграм “ като съперник на „ Туитър “ (Twitter), записва повече от 100 милиона консуматори за по-малко от пет дни, оповестиха уеб страници за следене на данни в понеделник (10 юли).

Това счупи върха на изкуствения разсъдък „ ЧатДжиТиПи “ (ChatGTP) за най-бързо набиращо консуматори приложение, отбелязва Франс прес.

На „ ЧатДжиТиПи “ му лиши два месеца, с цел да доближи границата от 100 милиона консуматори, а на приложението за шерване на видео наличие „ ТикТок “ (TikTok) му бяха нужни девет месеца, с цел да доближи тази граница след стартирането си на пазара си през 2010 година.

„ Тредс “ беше пуснато в магазините за приложения на „ Епъл “ (Apple) и „ Андроид “ (Android) в 100 страни късно в сряда. То още не е налично в Европа, защото от компанията майка „ Мета “ (Meta) не са сигурни по какъв начин да се ориентират в законодателството на Европейския съюз за поверителността на данните.

Смята се, че „ Туитър “ има към 200 милиона постоянни консуматори, само че мрежата за микроблогове претърпя многократни механически проблеми, откогато Илон Мъск купи платформата предходната година и уволни хиляди чиновници.

Мъск, който е притежател на „ Тесла “ (Tesla) и „ Спейс Хикс “ (SpaceX), отблъсна доста консуматори и като вкара такси за услуги, които преди този момент бяха безвъзмездни и позволи повторния достъп на блокирани сметки.

Появиха се няколко съперници на „ Туитър “, само че множеството са нишови платформи без капацитет да се разраснат в нужния мащаб, с цел да детронират платформата.

За „ Тредс “ е по-лесно притегля консуматори, тъй като е обвързван с „ Инстаграм “, който има повече от 1 милиард постоянни акаунта.

Услугата за следене на данни „ Куивър куантитатив “ (Quiver Quantitative) заяви, че приложението е минало прага от 100 милиона консуматори в 7 сутринта през днешния ден.

Други уеб страници, употребяващи броене на „ значките “, получени от консуматори на „ Инстаграм “, които са изтеглили „ Тредс “, считат, че прагът е бил реализиран по-рано.

Мъск заплаши на съди „ Мета “ за кражба на търговски секрети и интелектуална благосъстоятелност, изказвания, отхвърлени от компанията, която също по този начин има „ Facebook “ (Facebook) и „ УатсАп “(WhatsApp), съобщи Българска телеграфна агенция.

Мъск е в съревнование с шефа на „ Мета “, Марк Зукърбърг, като наскоро двамата мъже се извикаха един различен на борба в клетка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР