Приложението ще стартира в сряда, 2 ноември и ще включва

...
Приложението ще стартира в сряда, 2 ноември и ще включва
Коментари Харесай

От 2 ноември в Гърция влиза в сила битовата кошница за 51 основни стоки  

Приложението ще започва в сряда, 2 ноември и ще включва 51 категории артикули като храни и почистващи препарати за дома.
До началото на седмицата се чака съответното министерско решение за използване на мярката, което значи, че тази седмица потребителите ще могат да отидат в супермаркета и да закупят продуктите, които ще бъдат със специфична маркировка. Това са 51 продуктови категории, които компаниите с оборот над 90 милиона евро са длъжни да продават на закрепени цени.

Тези компании, имат период до сряда в 9 сутринта да изпратят продуктовия азбучник на електронната платформа e-katanalotis. Това ще се прави в началото на седмична база, а по-късно на всеки 15 дни. Ако не бъде изпратен подобен лист със артикули, е планувана парична санкция за супермаркетите в размер на 5 000 евро за всеки ден забавяне.

От своя страна потребителите ще могат да се осведомят с листовки, а в супермаркетите ще има особено означение на съответните артикули. Актуализация ще може да се прави и през онлайн магазините на компаниите. Продуктите, включени в битовата кошница, ще бъдат проверявани предпочитано от съответните органи за сходство с взетите решения.

Решението ще бъде в действие до 31 март 2023 година Между продуктите са ориз, самун, макарони, свинско и пилешко месо, риба, мляко, йогурт, сирене и кашкавал, зехтин, брашно, захар, кафе, чай, какао, сокове, препарати за почистване, перилни препарати, тоалетна хартия, паста за зъби, дамски превръзки, сапун, антисептик, пелени, храна за кучета и котки и други

Целта на решението е да се задържат колкото е допустимо по-ниски цените на стоките от първа нужда за дома.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР