Приложение в телефона мери температурата и предсказва инфекцииБългарски екип предизвика

...
Приложение в телефона мери температурата и предсказва инфекцииБългарски екип предизвика
Коментари Харесай

Революция в търсенето на коронавируса

Приложение в телефона мери температурата и предсказва инфекции
Български екип провокира гражданска война в технологиите и притегли международното внимание към себе си, откакто показа решение за битката с ковид и бъдещи пандемии. Иновацията съставлява програмен продукт за смарт телефон, който посредством термокамера може да следи ходa на развиване на болестта - етап, затруднения в действително време, и да планува дни по-рано развиването на болестта. Само с едно кликване ние ще знаем дали имаме съществуване на зараза в тялото си или не. Софтуерът разпознава възникването на разнообразни вирусни инфекции, включително и COVID-19.
Как става това? След като смъкна приложението на смарт телефона си, потребителят се снима с термокамерата 4 пъти дневно в съответен час, за който му припомня телефонът. Алгоритъмът прави разбор на данните и споделя от какво сте болен, в какъв етап се намирате и какво е затруднението в организма. Прихващат се инфектирани още в първите дни, когато няма никаква симптоматика. Приложението засича и съществуването на болен в периметър 7 метра към вас и ви известява с тревога, като по този метод предотвратява разпространението на болестта. Вече са извършени първите сполучливи проби на новия програмен продукт и успеваемостта е доказана от редица доктори в България и Съединени американски щати.
В екипа работят IT-специалисти, лекари, зъболекари и учени от България, като са съумели да привлекат и сътрудници от Съединени американски щати. " Стандарт “ беседва с един от тях - българинът Ник Леви, който от 25 години е лекар в Сан Франциско. Завършил е Софийската математическа гимназия, а по-късно Калифорнийския университет. Специалист по дентална медицина.

Предимства на софтуера:
Осигуряване 24 h лична отбрана на популацията, периметър 7-10 метра;Мониторинг на заболеваемостта – брой новорегистрирани случай, GPS локация, данни за соматичен статус на пациента;Мониторинг на ходa на развиване на болестта - етап, усложнения;Контрол на разпространението;Контрол на подведени под „ карантинен режим “;Възможност за ежедневна инспекция на здравен статус – температурни промени, хемодинамика на респираторна система, резултати от назначена терапия, разбор на база данни;Възможност за автоматизиран сигнал до държавни служби, при засичане на евентуално болен или преносител на заболяването;Овладяване на пандемията;Нисък бюджет. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР