Приливната вълна на Омикрон идва в Обединеното кралство, предупреди министър-председателят

...
Приливната вълна на Омикрон идва в Обединеното кралство, предупреди министър-председателят
Коментари Харесай

Бустерни дози за всички британци над 18 години до края на 2020


" Приливната вълна на " Омикрон " идва в Обединеното кралство ", предизвести министър-председателят Борис Джонсън и разгласи ускорена акция за имунизация , с цел да й се противодейства.

" Никой не трябва да се съмнява: идва приливна вълна от Омикрон и се притеснявам, че към този момент е ясно, че две дози ваксина не са задоволителни, с цел да обезпечат равнището на отбрана, от което всички се нуждаем ", съобщи Борис Джонсън в телевизионно послание.

Премиерът разгласи, че всички над 18 години в Англия ще могат да получат трета доза ваксина до края на декември - един месец по-рано от в началото плануваното.

По-рано в неделя управляващите в Обединеното кралство покачиха равнището на заплаха от ковид от трето на четвърто равнище (от общо пет нива), поради разпространяването на Омикрон. Решението беше оповестено в през днешния ден от основните здравни инспектори на Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия.

" Първоначалните разбори демонстрират, че вариантът Омикрон се популяризира доста по-бързо от разновидността Делта и че ефикасността на имунизациите за попречване на инфекцията понижава в тази ситуация на новия вид. През идващите седмици ще се появят повече данни за това какъв брой рисков е новият вариант, само че към този момент са открити случаи на хоспитализация на инфектирани с Омикрон, които евентуално ще се усилват бързо ", се споделя в взаимното изказване на здравните специалисти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР