Прилагането на екологосъобразни практики, подобряване на туристическата инфраструктура по устойчив

...
Прилагането на екологосъобразни практики, подобряване на туристическата инфраструктура по устойчив
Коментари Харесай

Министрите Карамфилова и Димитров обсъдиха възможности за прилагане на екологични инструменти в сферата на туризма

Прилагането на екологосъобразни практики, възстановяване на туристическата инфраструктура по резистентен метод и по какъв начин повече хотели да вкарат „ зелени “ принадлежности бяха тематиките, които министърът на околната среда и водите и министърът на туризма разискаха на работна среща през днешния ден в Министерство на околната среда и водите.

Двамата се сплотиха към концепцията, за туристическия бранш да се основат условия, съобразени с постигането на екологосъобразни цели. На срещата беше разисквано провеждането на конгрес в необятен формат, в който страната и всеки отрасъл, обвързван с даването на туристически услуги, да обсъдят спецификите и да намерят способи за взаимни дейности, тъй че да бъдат подтиквани процесите за въвеждането на „ зелени “ практики в бизнеса. Планира се в границите на форума да бъдат обрисувани и параметрите на стратегически документ с съответни ограничения, които да бъдат подхванати.

Освен че ще заложи цели, които да се изпълнят в близки периоди, този проект за деяние ще послужи и при организацията от страна на България, която е претендент за хазаин на 29-ата Конференция на страните по Конвенцията за изменение на климата (COP 29), която ще се организира в края на 2024 година. 

Министър Карамфилова означи, че при организирането на конференцията е належащо да се обезпечат условия за провеждането й, спазвайки разпоредбите за най-малък отпечатък върху околната среда.

Министър Димитров се ангажира в най-кратки периоди да свика среща с сектора, с цел да се сложи началото на взаимната работа по позиционирането на страната ни като подобаващ център за конференция от толкоз високо ниво, осигурявайки изискванията за провеждането й в подтекста на световната тематика за изменението на климата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР