Прилага се „двоен стандарт“, предупреди Франческо Рока - президент на

...
Прилага се „двоен стандарт“, предупреди Франческо Рока - президент на
Коментари Харесай

„Червеният кръст“: Европа има различно отношение към бежанците от Украйна и Нигерия

Прилага се „ двоен стандарт “, предизвести Франческо Рока - президент на Международната федерация на сдруженията на „ Червения кръст “ и „ Червения полумесец “. Според ръководителя на най-голямата филантропична мрежа в света, Европа има неверно отношение на миграционната политика.

Бързото приемане на украинци, бягащи от съветските набези, е в несъгласие с неприемането на хора, бягащи от принуждение в Африка, Близкия изток и други страни, съобщи Франческо Рока. Той не счита, че „ има някаква разлика сред човек, който бяга от Донбас в Източна Украйна, и човек, който бяга от екстремистката формация „ Боко Харам “ в Нигерия “.

„ Тези, които бягат от принуждение, тези, които търсят протекция, би трябвало да бъдат третирани еднообразно. Има честен императив да се оказва помощ на хората, бягащи от принуждение и разтърсвания, политическият, публичният и филантропичният отговор на рецесията в Украйна демонстрираха какво е допустимо, когато човечността и достолепието са преди всичко, когато има световна взаимност “, означи Рока.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР