Приключило е възстановяването на разрушения от пороите през 2018 г.

...
Приключило е възстановяването на разрушения от пороите през 2018 г.
Коментари Харесай

Възстановен е отнесеният мост в село Глогово

Приключило е възобновяване на опустошения от пороите през 2018 година мост в тетевенското село Глогово, съобщоха от общинската администрация.

Реконструирани са устоите на мостовото оборудване, построена е нова връхна структура и са сложени парапети за обезопасяване при прекосяване.



"Изключително значимо е да няма откъснати хора в никоя точка на територията на община Тетевен, защото в създалата се обстановка с разрастващата се зараза от COVID-19, до всички поданици би трябвало да бъде обезпечен достъп. Изказвам благодарности към всички институции, които оказаха подпомагане по един или различен метод, този достъп да бъде вероятен ", е коментирала кметът на община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева, съобщи Българска телеграфна агенция.

От администрацията напомнят, че през юли 2018 година на територията на община Тетевен бе оповестено бедствено състояние. От падналите значителни превалявания бе опустошен мостът в с. Глогово, като бе пресечен достъпът до няколко махали в селото.

До няколко дни по-късно екип на българската войска сложи понтонен мост и достъпът бе краткотрайно възобновен. След демонтирането на понтонния мост през 2020 година, стартира възобновяване на моста в Глогово. Към момента той към този момент е изцяло подготвен и е обезпечен автомобилният достъп до махалите в селото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР