Приключи зимният трансфер и всички отбори ще завършат сезона с

...
Приключи зимният трансфер и всички отбори ще завършат сезона с
Коментари Харесай

Кой колко похарчи през зимния трансферен прозорец

Приключи зимният трансфер и всички тимове ще завършат сезона с наличните футболисти. През зимата нормално няма доста милионни прехвърляния, множеството са чартърен, а други са по неотложност при травма на даден титуляр състезател.

През този трансферен прозорец обаче се случи и един от най-чаканите прехвърляния . Сръбският нападател Душан Влахович мина от Фиорентина в Ювентус. Юве се намира в много тежка обстановка, а проблемите в предни позиции и травмата на Киеза принудиха шефовете на отбора да работят незабавно и взеха Влахович, който направи възторг във Фиорентина и стана един от най-желаните футболисти. Арсенал беше доста покрай привличането му, само че самият състезател беше срещу трансфер при лондончани и избра Ювентус. Ювентус съумя да вземе и Денис Закария от Борусия Мьонхенгладбах и се раздели с разочаровалите - Деян Кулушевски, Родриго Бентанкур и Аарън Рамзи.



Интер също направи два прехвърлянето и взе чартърен Робин Госенс от Аталанта и Фелипе Кайседо от Дженоа.

Милан също направи трансфер, който беше много неочакван. Тимът притегли младият Марко Лазетич от Цървена звезда.

Хитът в Серия " А " Аталанта също направи стойностен трансфер. В клуба дойде Жереми Бога от Сасуоло.

Барса беше много дейна на трансферния прозорец. Тимът изпраща най-слабия си сезон от години и единствената опция на тима до края на сезона е да завоюва Лига Европа или да приключи в топ 4 на Испания, с цел да си обезпечи място в Шампионската лига през новия сезон. В каталунската столица дойдоха Феран Торес от Манчестър Сити, Адама Траоре от Уулвърхямптън и Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал. Барса се раздели и със заплатата на Фелипе Коутиньо, който ще доиграе сезона в Астън Вила, а британците ще поемат цялата заплата на бразилеца.



Считаният за най-богат тим в света Нюкасъл направи първите си прехвърляния , откакто клубът беше взет от саудитския престолонаследник. Нюкасъл би трябвало да се избави от изпадане от Висшата лига и за тази цел се укрепи с Кийрън Трипиър от Атлетико Мадрид, Крис Ууд от Бърнли, Бруно Гимараеш от Лион и Дан Бърн от Брайтън.

Единственият от международните грандове, който остана въздържан през този трансферен прозорец беше Реал Мадрид . Тимът не притегли никой, само че и не се раздели с никой.

Байерн Мюнхен, ПСЖ и Борусия Дортмунд също не взеха нов състезател, само че се освободиха от няколко футболисти, които съвсем не играеха.

Арсенал беше най-странният случай , тъй като клубът не притегли никой, а се раздели с цели седем играчи.

Атлетико Мадрид направи два прехвърлянето на Рейнилдо Мандава мина при мадричани от Лил, а Даниел Вас беше трансфериран от Валенсия.

Лятото се чакат двата най-интересни прехвърлянето , които всички чакат и най-вероятно ще станат факт. Единият е Килиан Мбапе от ПСЖ, който съвсем несъмнено ще премине като свободен сътрудник в Реал Мадрид. Другият е Ерлинг Холанд, който от Борусия Дортмунд най-вероятно ще отиде в ПСЖ.



Нюкасъл разумно стана и тимът дал най-вече пари през зимния трансферен прозорец с над 100 млн., а Ювентус е втори с 98 млн. Барса даде 55 млн., а Евертън отдели 47 млн. евро.

Вижте най-интересните прехвърляния през летния трансферен прозорец:

Душан Влахович от Фиорентина в Ювентус

Феран Торес от Манчестър Сити в Барселона

Адама Траоере от Уулвърхямптън в Барселона

Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал в Барселона

Денис Закария от Борусия Мьонхенгладбах в Ювентус

Робин Госенс от Аталанта в Интер

Фелипе Кайседо от Дженоа в Интер

Жереми Бога от Сасуоло в Аталанта

Марко Лазетич от Цървена звезда в Милан

Фелипе Коутиньо от Барселона в Астън Вила

Люка Дин от Евертън в Астън Вила

Родриго Бентанкур от Ювентус в Тотнъм

Деян Кулушевски от Ювентус в Тотнъм

Кийрън Трипиър от Атлетико Мадрид в Нюкасъл

Бруно Гимараиш от Лион в Нюкасъл

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР