Приключи вторият национален протест на пътностроителните фирми пред парламента, предаде

...
Приключи вторият национален протест на пътностроителните фирми пред парламента, предаде
Коментари Харесай

Пътни строители протестираха в София, за какво предупредиха

Приключи вторият народен митинг на пътностроителните компании пред Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вземете единственото вярно решение в поддръжка за пътния отрасъл

и на милионите българи, които употребяват републиканската пътна мрежа ", обърна се към депутатите ръководителят на Управителния съвет на Българската браншова камара "Пътища " Стефан Чайков и разгласи завършек на митинга за през днешния ден.

"Искам да предупредя народните представители, че в случай че не вземат вярното решение ,

ще се върнем повече и по-силни ", съобщи Чайков пред протестиращите в дъжда служащи от пътностроителния отрасъл.

Пред публицисти Чайков посочи, че в случай че през днешния ден Народното събрани не одобри плана на решение по проблема с разплащането на пътностроителните компании, браншът ще премине от идната седмица към безсрочни протестни дейности. От сряда - палаткови лагери, затваряне на значими кръстовища, добави Чайков.

"Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко! ", "Пътният отрасъл е пред банкрут ", "Всеки труд се заплаща " .

Такива надписи носеха пътните строители, които стачкуваха пред постройката на Народното събрание в София, съобщи БГНЕС.

Пътищарите упорстват за предприемане на своевременни дейности от страна на държавното управление и Народното събрание за съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на Република България, посредством възлагане на ремонтно-възстановителни действия.

"Тук сме, с цел да подкрепим народните представители в тяхното предпочитание да има безвредни пътища и да ги убедим ,

че би трябвало да гласоподават първа точка от днешния дневен ред, която е признатата през вчерашния ден от районната комисия – признатото решение за разплащане на 50% от дължимите суми и започване на възлагания по настоящите контракти, тъй че да можем да приведем републиканската пътна мрежа в обикновено състояние”, сподели Стефан Чайков, ръководител на Браншова камара „ Пътища”. Той уточни, че днешният митинг ще протече спокойно. „ Ще има и няколко камиона, ще създадем и едно шествие до Министерски съвет и назад ", сподели той.

В хода на днешния ден чиновниците на "Автомагистрали - Черно море " също ще стачкуват и приготвят обсада на няколко пътни артерии

– пътен възел Белокопитово, Ришки проход и Айтоски проход. Те упорстват Народното събрание да излезе с решение за погашение на 28 млн. лв., дължими за ремонт на правата Чирпан-Стара Загора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР