Приключи ремонтът, свързан с отстраняване на аварията, поради която бе

...
Приключи ремонтът, свързан с отстраняване на аварията, поради която бе
Коментари Харесай

Отстранена е аварията, оставила Шумен без вода

Приключи ремонтът, обвързван с премахване на повредата, заради която бе спряно водоподаването към Шумен, кв. „ Макак “ и селата Панайот Волов и Белокопитово. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на " Водоснабдяване и канализация (ВиК) - Шумен " ООД, като прецизираха, че „ сега системата се цялостни с вода постепенно, с цел да няма затруднения “.

От водоснабдителното сдружение по-рано през днешния ден осведомиха на уеб страницата си, че водоподаването към регионалния град, към кв. „ Макак “ и двете села, се чака да бъде прекратено за малко, заради провокирана повреда от фирмата-изпълнител на довеждащия тръбопровод от язовир „ Тича “, като увериха, че е основана организация дейностите по осъществяване на спешния ремонт да завършат до края на деня.

Нарушено бе водоподаването във високата част на Шумен и на 15 февруари, поради включване на новоизградени водопроводи по план по Оперативна стратегия „ Околна среда “.

Проектът е на стойност 126 564 455 лв. и е от най-мащабните, осъществени в района през последните години. Сред другите главните действия по него са създаване на пречиствателна станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен, за която са в ход последни съгласувателни процедури за акт 16 и се чака да бъде пусната в употреба дружно с новия довеждащ тръбопровод от язовир " Тича ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР