Приключи ремонтът на покрива на Специализирана болница за активно лечение

...
Приключи ремонтът на покрива на Специализирана болница за активно лечение
Коментари Харесай

Община Благоевград извърши неотложен ремонт на част от сградата на СБАЛО „Св. Мина“, покривната конструкция е изцяло обновена 

Приключи ремонтът на покрива на Специализирана болница за интензивно лекуване по онкология „ Св. Мина “ в Благоевград. По този метод бе решен казусът с зараждащи течове при превалявания, които създаваха редица неудобства за пациентите и личния състав в лечебното заведение, както и действителни опасности за здравната инсталация.

Финансовите средства за осъществяване на СМР са отпуснати на Община Благоевград с разпореждане на Министерски съвет.

Сред осъществените действия са: ремонт на остаряла ламаринена облицовка по бордове, ремонт на съществуващи покривни воронки, включително разчистване и оформяне на отворите, ремонт остаряла хидроизолация, изработка на холкери, изкърпване на циментова замазка, доставка и полагане на покривна хидроизолация от PVC мембрана, монтаж на геотекстил, полагане на твърди топлоизолационни плочи с двуслойна компактност, ремонт и монтаж на нова ламарина, монтаж на железна структура за партер и други В рамките на ремонтните работи са сменени и витринни стъкла в постройката.

Предстои да започва и вторият стадий от дейностите, в границите на който е планувана замяна на остарялата дограма с нова, като задачата е реализиране на по-висока енергийна успеваемост.

През 2022 година Община Благоевград извърши редица усъвършенствания, с които се сътвориха по-добри условия за лекуване и престой в болничното заведение. Сред тях са боядисване на стълбище, сутерен и кабинети в постройката, ремонт на санитарни пространства и тръбопровод, ремонт на ехографски кабинет, полагане на хидроизолация над помещение със скъпоструваща инсталация и други

Закупени бяха нов трансформатор за трафопост, компресор, бе рециклирана и остарялата кислородна апаратура.

Беше положен фрезован асфалт на паркинга при лечебното заведение, обезпечени са пейки и тенти.

През 2022 година, вследствие на положително взаимоотношение сред управлението на лечебното заведение и бизнеса, както и положителни взаимоотношения сред личен състав и пациенти, в СБАЛО „ Св. Мина “ бяха направени и редица дарения. Сред тях са средства за замяна на осветлението, за ремонт на кабината на асансьора, нов гинекологичен стол, постелъчно долни дрехи и други

В момента се прави и ремонт на рентгеновия кабинет, като след привършване на дейностите ще бъде подложен нов рентгеноскопичен уред.

Предстои да бъде сменена и част от апаратурата в клиничната лаборатория, патологично и рентгеново поделение.

СБАЛО „ Св. Мина “ е акредитирана и е база за специализиране на млади лекари.

В болничното заведение работят висококвалифицирани експерти. В него се лекуват пациенти от разнообразни области в страната.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР