Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев. Това каза по време

...
Приключи разследването по т.нар. случай Семерджиев. Това каза по време
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Георги Семерджиев ще отговаря пред съда за 5 престъпления

Приключи следствието по така наречен случай " Семерджиев ". Това сподели по време на брифинг заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. В брифинга взе участие и заместник-градският прокурор Десислава Петрова.

Делото против Георги Семерджиев е 23 тома, разпитани са близо 80 очевидци, направени са голям брой експертизи от 24 движимости лица. Държавното обвиняване към този момент е внесло обвинителния акт против Георги Семерджиев за злополуката от 5 юли на столичния бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами, съобщи Българска телеграфна агенция.

Делото против Георги Семерджиев стартира на 29 ноември, за тогава е планувано разпоредителното съвещание. Семерджиев е обвинен за пет закононарушения и се намира в ареста от няколко месеца.

Той е карал с към 166 км/ч в нощта на случая, като е минал и на червен светофар. Това демонстрира експертиза, направена по отношение на следствието, което продължи към четири месеца.

По данните в обвинителния акт, на 17-та секунда от злополуката Семерджиев е излязъл от автомобила си и е избягал, като се е укрил в дома си.

" Във времето, през което доста политици плямпаха по телевизионните студия и разтягаха локуми, следователите от националното разследване и прокурорите от градска прокуратура работиха като пчелички, с цел да може това досъдебно произвеждане да завърши и да бъде импортирано делото за разглеждане в Софийски градски съд ", съобщи още Ясен Тодоров.

" Самото задържане на Семерджиев стана пред очите на вас и други ваши сътрудници в кв. " Лозенец ". Много значима беше работата по горещи следи. Разследването е завършило за по-малко от четири месеца. Разпределителното съвещание е планувано на 29 ноември, сподели още Тодоров.

Обвиненията против Семерджиев е за 5 осъществени от него закононарушения, 2 от които на 10 юни 2022 година - шофиране под влияние на наркотични субстанции, подправено удостоверение за ръководство на МПС, ръководство на МПС с неистинен немски регистрационни табели.

На 5 юли Георги Семерджиев умъртви с гневна скорост, дрогиран, две млади дами на столичния бул. " Черни връх ". Обвинителният акт към този момент е подготвен, а оптималното наказване, което може да получи, е 20 години.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР