Приключи Председателският съвет в парламента, който беше свикан от председателя

...
Приключи Председателският съвет в парламента, който беше свикан от председателя
Коментари Харесай

Извънредно! Обявиха кои са двете възможни дати за президентс...



Приключи Председателският съвет в Народното събрание, който беше призован от ръководителя на 46-ото Народно заседание Ива Митева.

Припомняме, че на него се очакваше да бъде разисквана датата за президентските избори.

" Оказа се, че не е ясно дали софтуерът е на " Сиела " и има проблеми. " Така пръв в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов от " Демократична България " заяви, че може да не са вероятни избори 2 в 1 - парламентарни и президентски на една дата.

На председателски съвет преди съвещанието шефовете на парламентарните сили разискали дата за президентските избори дружно с председателката на ЦИК Камелия Нейкова.

" ЦИК и " Сиела " към момента са в търговски разногласия и облигационни във връзка с благосъстоятелност, машини, узаконяване, кодове и всичко останало. Тоест се повтаря сагата от 11 юли още веднъж. Нещо повече, в този момент занапред ще изслушваме притежателя на " Сиела " и управлението на ЦИК, с цел да се вземе някакво решение ", обясни председателката на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

От 11,30 часа ще има още веднъж председателски съвет, на който са поканени представители на " Сиела Норма ".

" По-добре е да има избори две в едно, само че дано забележим първо какво ще стане с третия мандат ", съобщи пред публицисти след председателския съвет водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя изясни, че към момента няма дата за президентските избори. " Днес ще беседваме с сътрудниците, ще ги потърсим, с цел да забележим какво ще стане ", съобщи още Корнелия Нинова. По думите й по-добрият вид е избори две в едно. " Три седмици да вървят хората на избори съгласно мен би провокирало ниска изборна интензивност. Това е проблем въобще за политическата система и за държавността в България. Мисля, че в случай че е две в едно ще бъде по-висока изборната интензивност и няма да караме хората три пъти да вървят на избори ", разяснява още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия отговори на въпрос какво ще стане с третия мандат. " Ще забележим. Надеждата умира последна. Трябва да опитаме всички с разсъдък и с диалози - пък каквото стане ", добави още социалистката.

" Повтаря се сагата от 11 юли още веднъж. Нещо повече. Сега занапред ще изслушваме шефа на " Сиела норма " и управлението на ЦИК, с цел да се вземе някакво решение. Затова ние считаме, че би трябвало да се върне опцията да се гласоподава и с хартиени бюлетини ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите й по този начин или другояче хартиени бюлетини се печатат и на последните избори са изхарчени 7 млн. за тези бюлетини.

Очаквайте детайлности!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР