Приключи кампанията Нов живот за старите книги, която се организира

...
Приключи кампанията Нов живот за старите книги, която се организира
Коментари Харесай

Ценни книги събраха в кампанията "Нов живот за старите книги"

Приключи акцията " Нов живот за старите книги ", която се провежда от Сдружение " Зелена България - ръка за ръка " в 7 града до 31 август. Част от събраните книги ще бъдат дарени на читалища, учебни заведения, библиотеки, обществени домове. Проектът се финансира с европейски средства по оперативна стратегия " Околна среда ". В акцията са ангажирани 50 книжарници, които са изиграли ролята на пунктове за събиране на непотребни книги.

Книгите, които са остарели доста и не могат да се употребяват, няма да бъдат изхвърляни в кофите за боклука, а ще бъдат рециклирани. По плана е планувано да се съберат 10 тона книги, а са събрани към 23 тона.

" Сега сега работим по систематизиране на книги за читалища, обществени домове, библиотеки като концепцията е да подпомогнем фонда, който е стар с по-актуална литература “, сподели за БНР Диана Сивинова.

По думите ѝ измежду предадените книги е имало поредици с скъпи енциклопедии.

„ Имаше неповторими неща измежду предадените книги. Има всевъзможен тип литература, напълно нови книги, които не са отваряни по някаква причина . Има книги с посвещение от самите създатели, имаше книги, в които намерихме любовни писма “, добави в предаването „ Преди всички “ Свинова.

До 15 септември читалища, учебни заведения, библиотеки, обществени домове  могат да заявят какъв брой книги желаят да получат в платформата -
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР