Приключи издирването на последните безследно изчезнали след наводненията и свличанията

...
Приключи издирването на последните безследно изчезнали след наводненията и свличанията
Коментари Харесай

Броят на жертвите от наводненията в Бразилия расте

Приключи издирването на последните безследно изчезнали след наводненията и свличанията на земни маси край Ресифи , оповестиха управляващите на щата Пернамбуку , седмица откакто бедствието докара до гибелта на 128 души, съобщи Франс прес.

" Спираме издирването на изчезналите ", разгласи губернаторът на щата Пауло Камара, откакто сутринта беше намерено тялото на последната оповестена за изчезнала. " Изразяваме нашата взаимност на околните на 128-те жертви и разгласяваме тридневен печал ", добави той.

Властите отпуснаха финансова помощ за изпадналите в затруднено състояние фамилии. Над 9000 души от региона на Ресифи изгубиха жилищата си и трябваше да получат заслон след злополуката, случила се в края на предишния месец.

Тази година Бразилия беше наранена изключително тежко от наводнения и свличания на земни маси . Подобна покруса през февруари докара до 233 починали в Петрополис, край Рио де Жанейро.

Специалистът по естествени бедствия Жозе Маренго изясни, че тези произшествия се дължат на стоплянето на климата , чийто резултат се усложнява от неконтролираната урбанизация. " Дъждът, самичък по себе си, не убива. Това, което е смъртоносно, е дъждът, сипещ се върху жилища, ситуирани в рискови региони ", добави специалистът от бразилския център за битка с естествените бедствия.

Според него управляващите са отговорни, че са " разрешили градежа в рискови зони, където живеят небогати хора, нямащи къде другаде да отидат ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР