Приключи инспекцията на кораба Разони, превозващ царевица от Украйна, и

...
Приключи инспекцията на кораба Разони, превозващ царевица от Украйна, и
Коментари Харесай

Зелен сигнал! След инспекцията корабът Разони, натоварен с украинско зърно, продължава пътя си през Босфора към Ливан

Приключи инспекцията на кораба " Разони ", пренасящ царевица от Украйна, и той ще бъде пуснат да премине през Босфора в посока към крайната си дестинация в Ливан, съобщи Анадолската организация.

Проверката е траяла към час и половина, след което взаимният инспектиращ екип е потеглил назад към пристанището Румели Хисаръ.

" Съвместният инспектиращ екип завърши активността си по контрола на борда на кораба " Разони ". Скоро корабът, пренасящ 27 хиляди тона царевица, ще премине Босфора на път към Ливан, " написа в пост на министерството на защитата, оповестен в обществените медии.

Ведомството е споделило и фотоси от инспекцията.

Инспекцията бе осъществена от взаимна комисия с представители на Турция, Русия, Украйна и Организация на обединените нации. " Разони " е първият транспортен съд, дошъл от Украйна според съглашението за безвредни доставки през Черно море на блокираното на украински пристанища зърно.

Според украинското министерство на инфраструктурата все още доставките ще бъдат лимитирани до три кораба на ден, а месечното количество зърно, което ще бъде транспортирано през безвредния кулоар в Черно море, няма да надвишава 3 милиона тона. Впоследствие както броят на корабите, по този начин и количеството на износа може да се усили.

Доставките на зърно се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. Споразумението планува отваряне на три украински пристанища – Одеса, Черноморск и Южни, за зърното, което не можеше да бъде изнесено поради продължаващата към този момент шест месеца война сред Русия и Украйна. Отделно в Истанбул е открит Съвместен координационен център, който ще инспектира товарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР