Приключи гласуването в ежегодния конкурс на Националния парк и резерват

...
Приключи гласуването в ежегодния конкурс на Националния парк и резерват
Коментари Харесай

Победителят в конкурса на Седмицата на дебелите мечки в Катмай за 2023 г. е ...

Приключи гласуването в годишния конкурс на Националния парк и резерват Катмай, Аляска, " Седмица на дебелите мечки ", в който публиката избира всред 12 огромни и едри мечки в онлайн шампионат.

Победителят за 2023 година е защита мечка-майка, която сполучливо е отгледала две дребни и която " постоянно се изправя и атакува доста по-големи мечки - даже огромни и преобладаващи възрастни мъжки ", съгласно Службата на националния парк.

Името ѝ е 128 Грейзър и тя издуха последния си съперник - 32 Чънк - напряко от цялостните със сьомга води, които и двамата обичат да ловят. Грейзър получи 108 321 гласа против 23 134 гласа за Чанк, съгласно уеб страницата Explore.org, който провежда онлайн състезанието за Националната работа за отбрана на природата.

Грейзър е разпознат за първи път като една от мечките, които вечерят в река Брукс в Катмай през 2005 година като малко мече. " Оттогава тя се трансформира в един от най-хубавите риболовци в река Брукс. Тя може да лови риба сполучливо на доста места ", споделят от службата на парка.

През онази година Грейзър движила сама, без да има мечета, които да пази, само че другите мечки запомнили нейната гневна лоялност към своето поколение. Те ѝ дадоха доста независимост на деяние, като ѝ предоставиха най-хубавите места и благоприятни условия да се угоява със сьомга.

Обществеността явно видя това и й донесе голяма победа.

Конкурент на Грейзър във финалния кръг беше Чанк - новопоявил се мечок със " загадъчна " история с други мечки.
 width=

Чанк

Мъжкият е разпознат за първи път през 2007 година като " самостоятелна, едрогърда на тип 2,5-годишна мечка ". Понякога той си играеше с други мечки или търпеливо чакаше, с цел да си набави останки от сьомга. Често обаче не желаеше да се бори с други мечки за най-хубавите места за хранене.

През 2023 година Чанк става по-настоятелен, споделят от NPS, и това в действителност се отплаща. Дори Мечка 747 - първенецът от Седмицата на дебелите мечки през 2022 година - му отстъпва места за лов на риба и сьомга. Това било задоволително, с цел да му обезпечи ниско провесен стомах и място във финалния кръг.

Междувременно Мечка 747 беше отстранена още в първия кръг на играта тази година, което още веднъж сподели, че нито една мечка не може да почива на лаврите си в пиршеството. С наближаването на зимния сън светът на мечките е в действителност свят на мечките.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР