Приказките за конфликт на интереси или липсата му са просто

...
Приказките за конфликт на интереси или липсата му са просто
Коментари Харесай

Люба Кулезич: Никой от ГЕРБ не се втурна да брани Горанов на амбразурата

Приказките за спор на ползи или неналичието му са просто прахуляк в очите. Може би става дума за изтънчена корупция, само че надали прокуратурата и КПКОНПИ ще се разчувстван. Отдавана се приказва, че Горанов е министър на Пеевски, а не на Борисов. Видя се, че никой от ГЕРБ не се втурна да го брани на амбразурата, както беше с Делян Добрев и скандалния в „ Кум гейт “.
Така, в предаването си „ Честно казано с Люба Кулезич “, тя разяснява обяснението на министър Владислав Горанов за аргументите да живее в апартамент, възложен от кръстниците му. Ето целият й коментар:

Земетресение е основната дума от последните дни. Не питайте за какво. То е ясно. Заради финансовия министър Владислав Горанов. В понеделник, пред Нова телевизия, той обясня със земетресение повода да се пресели, преди 6 години и половина, дружно с жена си и дечицата си във към този момент именития си апартамент в първокласния комплекс „ Есте “, издигнат от братя Домусчиеви, само че закупен от също по този начин именития кръстник на министъра, по тъкмо от брачната половинка му кръстница, и даден на щастливия кръщелник за безплатно прилагане като подарък. При това по време и на първия и на втория му министерски мандат.

Когато, да вземем за пример подопечната на министъра Национална агенция за приходите, бе превърната в бухалка против неуместни, само че пък тя отхвърли да го ревизира, за дареното жилище тези дни. В същото време когато Горанов сподели, че няма информация за 16-те милиарда източено от страната Данък добавена стойност и не си мръдна пръста да разпореди инспекция за милиардите невнесена облага от страна на „ Лукойл “.

Причината за блестящото министерско преселение била земетресението, основната дума. Земетресението, което раздруса Перник, че и София през май 2012. Тогава, съгласно рядко откровените самопризнания на Горанов оня ден, който нормално е невъзмутим като камък, той и фамилията му живеели на 10 етаж, във висок блок във столицата. От трусовете децата доста се уплашили. Това наложило да одобряват земетресението на кръстника да се реалокират без да заплащат наем в комплекс „ Есте “, където няма постройка на повече от 5 етажа.

Подобно министерско признание е с унищожителен публично политически интензитет. Така е даже съгласно локалната канара за премерване на магнитут, известна като скалата Борисов – Цацаров – Пеевски, а не онази банална канара на Рихтер. Словесният змеметръс, който провокира министър Горанов, е неповторим самичък по себе си. Първо тъй като наподобява на подправен болничен лист, публикуван като оправдание да прикрие присъединяване в кражба. Не приказваме единствено на за кражба на публично доверие, приказваме също за действително спестени крупни суми от неплатени наеми в размер на 300 000 лв. за 6 години и половина съгласно изчисленията на вестник „ 19 минути “. Втората удивителна последица от земетръсните самопризнания на министър Горанов, че той не виждал проблем в подаръка на кръстника. Премиерът Борисов също не вижда, щом бил дал отговор с твърдо „ Не “ на sms-a на журналистката Соня Култуклиева, показан в студиото на „ Честно казано “, с който тя го пита дали ще изиска оставката на своя министър поради „ Кръстник гейт “.

Но законът ясно е описал размера на подаръците, които може да получава държавен чиновник. Границата мисля, че е до 5 000 лв., а декларирането на подаръка е наложително. Така, че приказките за спор на ползи и неналичието му са просто прахуляк в очите. Всъщност може би става дума за изтънчена корупция, само че надали прокуратурата и КПКОНПИ ще се разчувстван. Още повече, че земетръсните излияния на министър Горанов провокираха цяла сеизмична вълна за нови негови 4 жилището. Един от тях добит по чудноват метод.

А дали оставката на министър Горанов ще отлежава досега в който страната не се раздруса от някоя още по огромно политическо земетресение? Ама то и анекдот към този момент има по този мотив на това съмнение:

Един българин от Ню Йорк звъннал на братовчед си в Чикаго:

- Абе ти знаеш ли, че в София станало ужасно земетресение?

- Така ли, за какво?

- Пеевски се спънал и взел, че паднал на влизане в хотел Берлин.

И без това отдавана се приказва, че Горанов е министър на Пеевски, а не на Борисов. Пък и се видя, че никой от ГЕРБ не се втурна да го брани на амбразурата, както беше с Делян Добрев и скандалния в „ Кум гейт “. Явно ще би трябвало да чакаме да се сбъдне уверението на премиера наш,от преди цели три години: „ Пеевски си потегля, Пеевски си напуща страната “.

А дотогава ще би трябвало да преглътнем наивните земетръсни пояснения на Горанов по „ Кръстник гейт “. Както и всички други земетръсни феномени, които са на път да доразрушат българската държавност, поради прекомерно корпулентните фигури, намърдали се безнаказано в нея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР