Приказки на пишеща машина“ от Джани Родари – ново луксозно

...
Приказки на пишеща машина“ от Джани Родари – ново луксозно
Коментари Харесай

Непознати приказки на Джани Родари излизат за пръв път на български

„ Приказки на пишеща машина “ от Джани Родари – ново първокласно издание от майстора на детски приказки – ни потапя в магическия свят на въображението, населяван от пъстри хора и мъдри котки.
От през днешния ден на пазара към този момент можете да откриете първокласното издание „ Приказки на пишеща машина “, нов неиздаден до момента алманах от класическия създател на детски приказки и романи Джани Родари („ Любими коледни истории от Джани Родари “, „ Фантастичната гондола “, „ Граматика на фантазията “, „ Приказки колкото усмивка “, „ Джелсомино в Страната на лъжците “).
 Симфонията на времето – нов испански вълшебник на словото излиза за първи път на български " Симфонията на времето " – нов испански вълшебник на словото излиза за първи път на български
Впечатляващият разказ в духа на творбите на Карлос Руис Сафон съчетава любовна драма, фамилна сага и историческа конспирация. Един от най-т...
Като самобитно продължение на „ Приказки по телефона “, един от най-обичаните сборници на създателя, трансформирал се в неотменна част от образователната стратегия по литература, „ Приказки на пишеща машина “ ни среща с даже още повече необикновени герои, непредсказуеми обстановки и изненади.
Може ли един крокодил хитрец да употребява асансьора? А елементарен куриер да повдигне цялостен остров, с цел да завоюва съревнование по мощ? Докато новороденият Карлино демонстрира на родителите си по какъв начин се чете и счита, една красива недоволна кукла избира да си играе с автомобилчета. А под прикритието на градинските листа смелият градинар Фортунино прави всичко допустимо, с цел да избави обичаните си цветя от новия им злобен притежател.
Днешният свят наподобява друго: към този момент няма пирати, които обикалят моретата в търсене на съкровища, никой не носи филцови шапки, а вестниците са най-вече електронни. Но другарството, любовта, добротата и огромните сърца си остават непроменени – както и смисъла на въображението, което може да бъде употребявано, с цел да се победи всяка несправедливост.
С твърди корици и богатите илюстрации на Дамян Дамянов „ Приказки на пишеща машина “ е и особено издание, което ознаменува 100 години от раждането на създателя, част от световната акция за честване на мотива – 100 GIANNI RODARI. Джани Родари е един от разказвачите, неотлъчно свързани с детството на доста генерации в България. Сега децата на тогавашните деца за първи път се потопяват в необятната му фикция. Устоял на инспекцията на времето с изключителното си въображение, възприятието си за комизъм и дълбоката си философия Родари звучи също толкоз блестящо през днешния ден, колкото и тогава.
 Книга събира 150-те най-значими хрумвания на всички времена Книга събира 150-те най-значими хрумвания на всички времена
Как великите мозъци трансформират науката, изкуството, политиката, стопанската система, философията и религията? Къде би била човешката цивилизация,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР