Приживе кралицата е наредила какви точно да бъдат цветята във

...
Приживе кралицата е наредила какви точно да бъдат цветята във
Коментари Харесай

Върху ковчега на Елизабет II откриха тайно послание, оставено от нея към… СНИМКИ

Приживе кралицата е наредила какви тъкмо да бъдат цветята във венеца, който ще бъде положен над ковчега й, а те били отдадени на починалия й брачен партньор

Любовта на кралица Елизабет II към шотландския замък Балморал в Абърдийншир беше добре известна. Тя прекара множеството лета в обичаното си имение от 50 000 акра, което е сгушено в Шотландските планини. Именно там английският монарх умря, а това наложи задействането на интервенция „ Еднорог “.

Наред с траура хората обърнаха огромно внимание на венеца, подложен върху ковчега й. Интересен подробност е, че цветята са сложени там от личния състав на нейния обичан дом и са набрани непосредствено от градините в Балморал. „ Най-щастливото място “* – по този начин кралицата наричаше имението в Балморал.

Венецът на ковчега е формиран от цветя от имението Балморал, в това число т. нар „ сладко грахче “ – едно от обичаните цветя на кралицата. Във венеца има и далии, флокс, бял пирен и борова ела.

В избора на цветя няма нищо инцидентно. Те са определени приживе от Елизабет II, а в тях има „ прочувствено посвещение “ към починалия й брачен партньор принц Филип.

Така да вземем за пример далиите символизират трайната връзка и обвързването за цялостен живот сред двама души, до момента в който сладкото грахче се свързва с концепциите за вечното сбогуване.

Във Англия и двете цветя са знак на месец април, а точно април е рожденият месец на кралицата, отбелязва The Mirror.

Друг забавен подробност е, че на погребението на принц Филип кралицата персонално избра цветята, които украсиха ковчега на починалия й брачен партньор.

Погребалният венец включваше бели лилии, дребни бели рози, бяла фрезия, бяло восъчно цвете, бял сладостен грах и жасмин.

*„ Най-щастливото място “
знае, че може да си почива най-добре.

„ Мисля, че баба е най-щастлива там “, означи преди години принцеса Юджини в документалния филм „ Нашата кралица на деветдесет “ и добави: „ Мисля, че тя в действителност, в действителност обича планините. Разходките, пикниците и кучетата – доста кучета, постоянно има кучета – и хора, които влизат и излизат от самото начало “.

Шотландското имение се смяташе за леговище както за кралицата, за починалия принц Филип, по този начин и за други членове на кралското семейство, които се събираха там всяко лято и се любуваха на барбекюта и действия като лов и езда.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР