Приходи от продажба на винетки в размер от 348 млн.

...
Приходи от продажба на винетки в размер от 348 млн.
Коментари Харесай

До 350 млн. лв. приход от винетки очаква държавата за 2017 г.

Приходи от продажба на винетки в размер от 348 млн. лева до 350 млн. лева се чака да осъществяваме за 2017 година

Това сподели инж. Дончо Атанасов, ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), по време на конференция, на която бяха показани винетните стикери за 2018 година, съобщи кореспондент на Еxpert.bg .

Започва и разпространяването на винетките за 2018 година С 2 лева се усилва цената на еднодневната винетка за тежкотоварни коли , разясни пред публицисти Атанасов.

Той уточни, че приходите от винетки през 2016 година са стигнали до 317 млн. лева „ Постъпленията на 2017 година са с нарастване сред 10 и 20 %. Постъпленията в бюджета също са с един значителен растеж. Това се дължи на всички инспекции и контролни функционалности, които Министерство на вътрешните работи взаимно с АПИ реализираме по пътната инфраструктура ", акцентира инж. Атанасов.

Той сподели, че съотношението сред приходите от продажба на винетки за леки и за тежкотоварни коли е 70:30 . Дончо Атанасов акцентира, че се чакат доходи от продажбата на винетки за леки коли в размер от 245 млн. лева до 250 млн. лева, а от продажбата на винетки за тежкотоварни - в границите на 95 млн. лева

" Хубавото на 2017 година е с изключение на по-високите доходи и по-голямата продажба, е че понижаваме бракуваните винетки и нямаме засечени подправени “, съобщи Атанасов.

Той означи, че с нарастването на винетката за тировете се чакат доходи от 3 млн. лева По думите му през 2018 година се вкарва нов тримесечен стикер за леки коли, чиято цена е в размер на 54 лева Инж. Атанасов посочи, че новият винетен стикер ще е потребен на хората, които идват в дълготраен отпуск в България и за непознатите жители.

Редактор: Румен Скрински
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР