Приготвянето на хляб без брашно може да изглежда трудоемко или

...
Приготвянето на хляб без брашно може да изглежда трудоемко или
Коментари Харесай

Как да направим хляб без брашно - няколко варианта

Приготвянето на самун без брашно може да наподобява трудоемко или за някои от вас невероятно.

Независимо дали търсите опция без глутен или просто желаете да експериментирате с разнообразни съставки, има разнообразни способи да извършите апетитен самун, без да употребявате обичайно брашно.

В тази публикация ще разгледаме някои от най-популярните способи за подготвяне на самун без брашно.

Хлябът без брашно или самун без зърна, е тип самун, който се подготвя без всевъзможен тип брашно, в това число пшеница, лимец, ръж и други зърнени храни.

Вместо това нормално се прави с различни брашна като бадемово брашно, кокосово брашно или брашно от нахут.

Хлябът без брашно закупи известност през последните години, защото от ден на ден хора търсят разновидности без глутен и с ниско наличие на въглехидрати.

Хляб с бадемово брашно

 Хляб с бадемово брашно

Бадемовото брашно е известна опция на пшеничното брашно и може да се употребява за подготвяне на апетитен самун без глутен. За да извършите самун от бадемово брашно може да употребявате артикули, които харесвате. Например яйца, зехтин, набухвател, сол и др.

Овесен самун

Овесът е друга чудесна опция на пшеничното брашно и може да се употребява за подготвяне на пълностоен благоуханен самун. Той е отлично предложение за разтоварване и многообразие на хора, предпочитащи другите типове тестени артикули.

Хляб с карфиол

Ако търсите опция с ниско наличие на въглехидрати на обичайния самун, хлябът от карфиол може да е тъкмо това, от което се нуждаете. Карфиолът е здравословен и доста забавен растителен артикул, който е добър за уравновесената диета на феновете на здравословния метод на живот.

Хляб без глутен

 Как да създадем самун без брашно - няколко разновидността

Хлябът без брашно е естествено без глутен, което го прави съвършен вид за хора с целиакия или нетърпимост към глутен. Глутенът е протеин, открит в пшеницата, ечемика и ръжта, който може да аргументи инфектиране и увреждане на тънките вътрешности при тези, които са чувствителни към него. Чрез премахването на глутена от диетата доста хора намират облекчение от признаци като отичане на корема, газове и диария.

Предимства на хляба без брашно

Ниско наличие на въглехидрати

Хлябът без брашно също нормално е с по-малко въглехидрати от обичайния самун, подготвен с пшенично брашно. Това го прави добър вид за тези, които следват нисковъглехидратна или кетогенна диета. Въглехидратите са главният източник на сила за тялото, само че прекалено много въглехидрати могат да доведат до наддаване на тегло и други здравословни проблеми. Чрез понижаване на приема на въглехидрати някои хора считат, че е по-лесно да отслабнат и да поддържат здравословно тегло.

Високо наличие на протеин

Много хлябове без брашно се вършат с брашна от ядки или семена, които са с естествено високо наличие на протеини. Протеинът е значим за построяването и възобновяване на тъканите, поддържането на мускулната маса и поддържането на чувството за задоволеност и задоволство след хранене. Избирайки самун с високо наличие на протеини, може да съумеете да намалите общия банкет на калории.

Богат на хранителни субстанции

 Как да създадем самун без брашно - няколко разновидността

Хлябът без брашно може да бъде добър източник на витамини, минерали и други потребни хранителни субстанции. Бадемовото брашно да вземем за пример е с високо наличие на витамин Е, магнезий и фибри. Кокосовото брашно е богато на фибри, протеини и здравословни мазнини. Брашното от нахут е добър източник на протеини, фибри и желязо. Използвайки тези различни брашна, хлябът без брашно може да обезпечи повече хранителна стойност от обичайния самун, подготвен с рафинирано пшенично брашно.

Универсален самун

Хлябът без брашно може да се употребява по разнообразни способи, от подготвяне на сандвичи, до сервиране като основа за пица или тост. Тъй като е по-плътен от обичайния самун, може да отнеме известно време да свикнете във връзка с текстурата и усета, само че доста хора откриват, че му се любуват също толкоз, в случай че не и повече, в сравнение с елементарния самун.

С тези хрумвания за самун без брашно може да изненадате своите близки и да се погрижите за здравето си. Опитайте другите оферти за сходни предписания като кето самун.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР