Приготвяне на картофи в буркан – практично и вкусно По

...
Приготвяне на картофи в буркан – практично и вкусно По
Коментари Харесай

Приготвяне на картофи в буркан – лесно, сочно и вкусно

Приготвяне на картофи в буркан – практично и вкусно

По време на почивните дни мнозина взеха решение да заминат за село. Това е превъзходен метод да прекарате време измежду природата и да дишате чист въздух. В допълнение към барбекюто можете да приготвите и нещо друго, да вземем за пример, картофи. Отлично вървят с месото. Има една добра известна рецепта за подготвяне на картофи в гювеч. Но умерено може да го замените с елементарен буркан.

След като изпробвах този способ, подготвям картофите единствено по този начин. Методът по своята същина е неповторим: картофите не се препичат и не се преварят. Ако добавите сланина или бекон, просто ще си оближете пръстите.

Съставки:
1 кг картофи
400 г бекон
2 глави лук
15 г масло
1 супена лъжица растително масло
сол и черен пипер на усет

Приготвяне:
Обелете картофите, а по-късно да ги нарежете на части. Изберете размера на картофите съгласно времето, което можете да отделите за готвене.

Сложете картофите в огромна купа. Добавете сол, черен пипер, растително масло и разбъркайте добре. Нарежете лука на пръстени, прибавете го в купата и разбъркайте още веднъж. Лукът придава сочност на картофите.

Може да замените бекона с шунка. Нарежете го на части. Добавете го към картофите и разбъркайте добре.

Използвайте сухи буркани. Намажете всеки с масло. Това е належащо, с цел да не се залепват картофите по стените. Сега напълнете всеки буркан с картофи. Увийте гърлото на бурканите с фолио. Сложете ги във фурната и загрейте на 180 градуса. Оставете да се готви за към 50 минути. Можете и малко повече, тъй че картофите да поруменеят, да станат по-сочни и апетитни.

Когато картофите са подготвени, не е належащо незабавно да ги изваждате от фурната. В последна сметка, бурканът може да се спука. Изчакайте няколко минути фурната да изстине. Този способ за подготвяне на картофи в буркан е доста комфортен. Докато се занимавате с градината, картофите се готвят.

Вижте още: Болките от ишиас изчезват след приложението на този способ

Насладете се на ястието!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР