Приемете моите искрени поздравления и най-добри пожелания по случай 140-ата

...
Приемете моите искрени поздравления и най-добри пожелания по случай 140-ата
Коментари Харесай

Президентът с поздрав до Путин по случай 140 години дипломатически отношения между България и Русия

„ Приемете моите откровени поздравления и най-хубави пожелания по случай 140-ата годишнина на дипломатическите връзки сред България и Русия, открити на 7 юли 1879 година след Освобождението на България от османско робство и възобновяване на българската държавност. “ Това се споделя в писмо на президента Румен Радев до неговия съветски сътрудник президента Владимир Путин по случай отбелязването на 140 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия.

Държавният глава акцентира, че българският народ не не помни решаващата роля на Русия за освобождението на България, вследствие на Руско-турската война от 1877–1878 година и уважава паметта на починалите в нея съветски воини. „ Бих желал да отбележа, че връзките сред нашите нации се базират на дълбоки исторически, културни и духовни връзки, имащи своите корени в доста по-далечната история “, декларира президентът. 

В писмото си Румен Радев отбелязва, че 140-годишната нова и най-нова история на двустранните връзки се е развивала не всеки път еднопосочно, само че и в най-сложните интервали връзките сред България и Русия постоянно са били в центъра на публичното и политическо внимание и интерес. Нещо повече, те постоянно са носили прочувствения заряд и сензитивност, присъщи за страните с дългогодишни исторически обичаи в своите контакти.

„ Това ни дава съображение да установяваме, че имаме нужната солидна основа, с цел да продължим да развиваме равнопоставен и взаимноизгоден разговор “, акцентира българският президент. В писмото си президентът показва убеденост и че с общи старания и доброжелателен метод могат да бъдат осъществени набелязаните вероятности в двустранния разговор, както и съдействието при намирането на решения на настоящите провокации в районен и интернационален проект.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР