Приемането ни в шенгенското пространство по въздух и вода е

...
Приемането ни в шенгенското пространство по въздух и вода е
Коментари Харесай

Евродепутат е песимист за влизането в Шенген по суша до края на годината

Приемането ни в шенгенското пространство по въздух и вода е крачка напред. Оттук нататък се изисква да се отчетат направените неточности по време на преговорния развой. Това не е триумфът, който всички чакахме. Това мнение изрази пред БНР евродепутатът от " Обнови Европа " Илхан Кючюк.

Силната позиция е България и Румъния да приказват на един глас, счита Кючюк.

Вероятно сухопътният Шенген до края на 2024 година няма да се случи, предвижда той, визирайки изборите в Австрия през есента.

България няма да приема никакви други бежанци, с изключение на откритите по европейското законодателство, посочи евродепутатът в предаването " Преди всички ".

България е от страните, която усеща бежанския напън по доста мощен метод и не получава взаимност, акцентира Кючюк.

Възходът на популистите и отричането на европейската интеграция ще бъдат в политическия дневен ред на Европа за 2024 година, означи евродепутатът.

В тази структура, в която Европейски Съюз е основан за по-малък брой страни, не може да отговори на всички упования. Западните Балкани, Грузия, Молдова, Украйна имат разнообразни упования на врататана Европейски Съюз, уточни той.

" Политиката по разширение би трябвало да върви ръка за ръка с политиката на задълбочаване на самите промени в Европейски Съюз. "

Наблюдава се голяма отмалялост от разширението в европейското гражданско общество, регистрира Кючюк.

" Големият проблем на Европейски Съюз през годините е, че мъчно образува дневен ред, който е общ за всички. Това сечение е извънредно комплицирано занятие. В обстановка, в която имаме две войни и редица други провокации, все по-трудно и по-трудно в тази архитектура на Европейски Съюз, основана през 20-и век, е самият съюз да играе геополитическа роля. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР