Приемането на еврото е добра новина. Разбира се, важен е

...
Приемането на еврото е добра новина. Разбира се, важен е
Коментари Харесай

Ева Майдел: Приемането на еврото е добра новина

Приемането на еврото е добра вест. Разбира се, значим е и уговорката на българското държавно управление, който е ясно деклариран в тази тенденция. Все отново дано не забравяме, че еврото е втората най-силна валута в света след $ и, приемайки го, ние ставаме част от една от най-силните валути и стопански системи в света. Това съобщи българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел в студиото на "Лице в лице " по bTV.

По думите ѝ няма заплаха от раздробяване на Еврозоната, защото има задоволително мощни и развити механизми, които да предотвратят сходен сюжет.

,,Механизмите са там, има банкови институции, които няма да разрешат такова нещо да се случи. Има и механизъм, в който ще имаме достъп до 700 милиарда евро в миг на рецесия. Така че няма никаква причина за суматоха в това отношение'', уточни Майдел

,,Реално видяно, в този момент изпълняваме всичко, което се взима като решение в Еврозоната, само че не участваме в самите процеси. Когато станем пълновръстен член на Еврозоната, към този момент и нашето мнение ще бъде взимано под внимание'', сподели евродепутатът.

,,Може би стрес тестванията на банките до известна степен биха били предизвикателство, защото те са наложителна част за всеки един претендент за Еврозоната. Не е изключено да доведат до някакво закъснение на процеса, в случай че бъдат открити неточности, само че в последна сметка точно това е задачата - в случай че има проблем, това значи, че ние би трябвало да подобрим надзора си. Това са доста положителни стъпки, които ще ни дадат убеденост в бъдещето и израстване'', разяснява Ева Майдел.

,,Усещането за корупция е високо, само че значимото е, че корупцията даже да понижава, чувството остава. Корупцията стартира във всеки един от нас, само че по тази причина пък мога да кажа, че има доста подхванати ограничения в тази насока'', добави Майдел и съобщи още, че главният проблем за участието на България в Шенген не е толкоз доверието към страната ни, колкото цялостното разделяне в Европа около бежанската рецесия от последните години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР