Приемането на България и Румъния в Шенген е не само

...
Приемането на България и Румъния в Шенген е не само
Коментари Харесай

ЕК: Приемането на България в Шенген е честно и необходимо

Приемането на България и Румъния в Шенген е освен политически почтено, само че е и належащо от позиция на сигурността. Това съобщи на конференция през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос.

Шенгенското пространство е едно от главните достижения на Европейски Съюз и сме твърдо решени да го защитим, съхраним и укрепим, добави той. В общо пространство без гранични инспекции съществуват общи закани за сигурността. Затова би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да запазим нежното равновесие сред свободното придвижване и сигурността. Можем да реализираме това само със съгласувана и единна шенгенска правна рамка, която включва Румъния и България, уточни Аврамопулос, представен от Българска телеграфна агенция.

Комисията през днешния ден още веднъж прикани Съвета на Европейски Съюз да вземе скоро решение за приемането в Шенген на България и Румъния. За да могат страните от Европейски Съюз да се опълчват на заканите дружно, извънредно време е България и Румъния да се причислят към Шенген. Съветът следва да вземе решението за одобрение на тяхното присъединение и за унищожаване на инспекциите по вътрешните граници сред тези две страни и техните съседи от Европейски Съюз. България и Румъния са потвърдили способността си да пазят външните граници на Европейски Съюз и по тази причина следва да станат станат част от Шенген, декларира комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР