приема у дома си Брайтън в среща от 20-ия кръг

...
приема у дома си Брайтън в среща от 20-ия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси - Брайтън 1:0, зачетоха много спорен гол на "сините"

приема вкъщи си Брайтън в среща от 20-ия кръг на британската , която ще бъде последна за двата отбора през календарната 2022 година. Двубоят на " Стамфорд Бридж " стартира в 21:30 ч. българско време - следете развоя му!
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Срещата започва в стихийно движение, като Тарик Лампти опита изстрел с левия крайник, откакто задмина добре отдясно Рийс Джеймс, само че ударът му профуча настрана. Домакините нацелиха гредата на Роберт Санчес, откакто стражът на " чайките " излезе неразчетено, само че за негов шанс топката се отби в страничния му дирек. След това топката бе центрирана към Рюдигер, който стреля с глава, само че този път Санчес се намеси добре.
В 25-ата пък Роберт Санчес направи избавяне с крайник, откакто Лукаку продължи вдясно за Пулишич, но ударът на американеца бе париран от стража. Томас Тухел трябваше да прави две насилствени смени, откакто Андреас Кристенсен и Рийс Джеймс получиха контузии и не можеха да продължат играта си.
В 28-ата минута Лукаку откри резултата, откакто се извиси над всички след осъществяване на ъглов удар и с глава насочи страховит удар, който бе неспасяем. Голът бе преразгледан, откакто в хода на придвижването си Лукаку на два пъти удар в лицето Нийл Мопе, само че ВАР реши, че белгиецът не е направил нарушаване, въпреки Мопе да имаше кръв по лицето.
В последвалите минути Менди на няколко пъти трябваше да прави спасявания против футболисти на Брайтън, като Лалана нанесе рисков удар в 35-ата.
БРАЙТЪН: Санчес, Лампти, Фелтман, Бърн, Кукурея, Бисума, Лалана, Модер, Мак Алистър, Мопе
Тимът на Томас Тухел е на трето място във краткотрайното класиране с актив от 41 точки - еднакъв брой с Ливърпул и шест по-малко от водача Манчестър Сити! Брайтън е на 11-а позиция с 23 пункта - 12 по-назад от Топ 4.

За последно " сините " от Лондон победиха Астън Вила като посетител с 3:1 на 26.12., а " чайките " се наложи над Брентфорд с 2:0 на стадион " Амекс ".
20 април 2021 година бе датата, на която се организира последния конфликт сред Челси и Брайтън - тогава в среща 32-ия кръг не паднаха голове на " Стамфорд Бридж ".
В днешната среща Тухел няма да може да разчита на Тиаго Силва и Бен Чилуел, до момента в който Греъм Потър ще е без Люис Дънк, Юрген Локадия, Джереми Сармиенто и Джейсън Стиил.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР