Приех поста на министър на отбраната като ангажимент пред Кирил

...
Приех поста на министър на отбраната като ангажимент пред Кирил
Коментари Харесай

Заков: Ще приема, ако ме поканят да остана като военен министър

Приех поста на министър на защитата като ангажимент пред Кирил Петков. Ако в този момент от Политическа партия още веднъж изискат от мен да правя тази работа в нов кабинет, бих приел. Но все още не е говорено за това, защото едвам в този момент стартират консултациите.

Това сподели военният министър в оставка Драгомир Заков в ефира на Нова телевизия.

" Бъдещето на българската политика явно е на обединенията и ние би трябвало да се научим на съдружна просвета ", уточни той и добави, че изпълнителната власт е сложна работа.

" Лесно държавно управление няма. Оттук нататък има носене на отговорност. За държавността е добре да имаме работещ парламент ", уточни той.

Според него в случай че в този момент съумеят да осъществят четворна коалиция, ще е добре за страната. " Ще се научим на съдружна просвета и консенсуси ", сподели Заков.

" В рецесиите, които предстоят в идващите до 10 месеца, най-добре е за България да има работещ парламент ", безапелационен бе той.

Относно отнетите лицензи на военните фабрики за ремонт на вертолетите Заков съобщи, че към момента нямаме формален документ черно на бяло. " Вчера се е получило писмо в Терем от съветска страна, че заради глобите съветски консултанти не могат да идват у нас, с цел да обслужват лицензите. Но това е условност, тъй като през годините те в никакъв случай не са идвали. Така че претекстовете са несъществуващи ", изясни министърът.

Заков беше безапелационен, че работата на военните фабрики няма да спре. " Не са проблем лицензите, а по-скоро аварийните елементи, които сега няма от кое място да дойдат. През 1990 година се е случило нещо сходно - Русия стопира лицензите ни за дребните оръжия и заводите започнаха да създават даже по-добри артикули от истинските ", уточни той.

" Вертолетите няма да спрат да летят, само че би трябвало да се предприеме бързо модернизиране в тази посока. Засега имаме запас да закърпим ситуацията, само че по принцип със руска техника няма по какъв начин да продължим да поддържаме военните си качества ", разяснява Заков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР