Приех поста на министър на отбраната като ангажимент пред Кирил

...
Приех поста на министър на отбраната като ангажимент пред Кирил
Коментари Харесай

Заков: Ако ме поканят да остана като военен министър, ще приема

Приех поста на министър на защитата като ангажимент пред Кирил Петков. Така че в случай че в този момент от Политическа партия още веднъж изискат от мен да правя тази работа в нов кабинет, бих приел. Но все още не е говорено за това, защото едвам в този момент стартират консултациите. А аз сега съм напълно концентриран върху дилемите и уговорките, които съм поел.

Това разяснява пред Нова тв военният министър в оставка Драгомир Заков. 

Мандатът е връчен на Българска социалистическа партия, само че кабинет ще се сформира от коалиция, а в коалиция постоянно се търси консенсус. Проблемите, които се случиха в последните месеци в обединението, мисля, че е към този момент добре теоретичен урок, а бъдещето на българската политика явно е на обединенията и ние би трябвало да се научим на съдружна просвета, уточни той.

Но аз не знам да има елементарно държавно управление. Изпълнителната власт е сложна. Лесно държавно управление няма по какъв начин да има, оттук-нататък има носене на отговорност. За държавността е добре да имаме работещ парламент, уточни той.

Всяка партия в обединението е имала своята роля. Всяка от партиите направи своите заключения, къде се случиха грешките. Ако в този момент успеем да осъществяваме четворна коалиция, ще е добре за страната, ще се научим на съдружна просвета и консенсуси, уточни той.

В рецесиите, които предстоят в идващите до 10 месеца, най-добре е за България да има работещ парламент, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР