Прие се едно половинчато и несправедливо решение за великденски надбавки

...
Прие се едно половинчато и несправедливо решение за великденски надбавки
Коментари Харесай

Нинова: За БСП политиката за увеличаване доходите на възрастните хора е трайна и последователна

„ Прие се едно половинчато и незаслужено решение за великденски надбавки за пенсионерите. Нашето предложение беше да се дадат по 100 лв. на пенсионерите до прага на беднотия от 526 лв. и по 50 лв. на всички останали. Смятаме, че възрастните хора имат потребност от поддръжка по време на светлите християнски празници – и когато сме управлявали, и когато сме в съпротива постоянно сме поддържали една и съща поредна и кардинална политика към възрастните хора. Те са незаслужено ощетени от неточности в пенсионната система и би трябвало да се употребява всяка опция да бъдат подкрепени и обезщетени ”.
Това съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, заявявайки позицията на социалистите за поддръжката на възрастните хора и справедливото решение за великденски надбавки на всички пенсионери.
„ ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ гласоподаваха на половина нашето предложение за 100-те лв. на пенсионерите до прага на беднотия и отхвърлиха предлагането за 50 лв. на останалите. Смятаме, че това е неточност, че е незаслужено и че се ощетяват близо милион и половина български пенсионери като не се отпусна тази добавка ”, акцентира Нинова.
Лидерът на социалистите напомни, че при присъединяване на БСП  в ръководството с Политическа партия и Демократична България за пръв път в най-голяма рецесия, при започване на война  са съумели да обезпечат средства, с цел да се дадат великденски надбавки от 70 лв. на всички пенсионери. „ С това ще оборя всички изказвания, че вършим предизборни заигравки или се опитваме да купуваме гласове за изборите ”, акцентира Корнелия Нинова.
„ За нас, проследете го в годините - политиката за повишение на приходите на възрастните хора е трайна и поредна. През интервала 2008-2009 година е единственото огромно преизчисляване на пенсиите, което докара с над 100 % нарастване. По време на ръководството, в което участвахме скоро пенсиите се усилиха с над 30 % ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
По думите й е безусловно неясно държанието на Политическа партия. „ Защото, когато бяхме дружно, под натиска на Българска социалистическа партия това се случи, всички пенсионери получиха добавки. Днес изрично се опълчиха с причини, че това би ощетило бюджета, че е несправедлива политика и така нататък Да напомня,че макар това нарастване – тогава завършихме годината с под 3 % недостиг и запазихме финансовата непоклатимост. Значи когато искаш – може, когато не искаш – търсиш способи да се оправдаваш ”, съобщи Нинова и заключи изрично: „ Ние ще продължим своите политики във връзка с приходи, беднотия и битка с неравенствата ”. За избора на министър Гвоздейков за началник на щаба за изборите, решение,  приветствано от Борисов, водачът на Българска социалистическа партия сподели: „ Доказателство, че държавното управление е на Бойко Борисов и към този момент стартира да им подрежда какво да вършат. Българска социалистическа партия от първия ден твърдим, че това е политическо държавно управление на ГЕРБ ”.  И добави изрично:
„ Ние сме безспорна опция на това, което се случи – като се стартира от смяната в Конституцията и се стигне до назначението на политически кабинет, в чиято обективност във връзка с изборите, се съмняваме. Оставаме, както до момента – поредни, кардинални и единствената опция, която не се поддаде на модела на задкулисието, превзетата страна, паралелната страна и модела „ ГЕРБ ”. Няма да предадем хората, които са ни изпратили тук и до дъно ще пазиме техните права ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.  
За машините: „ Съмняваме се в достоверността на машините и времето потвърди нашите сънеиня – като се стартира от диалога на ПП-ДБ „ направихме ала-бала с машините при президента ”, мине се през репликата на Кирил Петков „ ще ви дам кодовете ” и до практическите образци, които видяхме по време на изборите – машините бълваха надписи най-различни, което демонстрира, че не са справедливи ”, съобщи Корнелия Нинова, само че добави, че Българска социалистическа партия е срещу да се отваря сега Изборния кодекс и да се трансформира метода на гласоподаване. „ Няма време и не е добре да се прави преди избори ”, акцентира Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР