Най-големият български град на брега на р. Дунав ще празнува

...
Най-големият български град на брега на р. Дунав ще празнува
Коментари Харесай

Русе празнува три дни празника на града

Най-големият български град на брега на р. Дунав ще чества два дни празника на града. Тържествата ще бъдат под наслов „ Русе дружно “
и съответстват с Великден и Гергьовден.
Цветната стратегия стартира още на 2 май когато по традиция се боядисват великденските яйца. Това развлечение за най-малките беше проведено от Република България „ Любен Каравелов “. По-късно бяха открити две изложения – на Градското фотографско сдружение и
на Дружеството на художниците – Русе.
Днешният съботен ден е отдаден на спортните занимания за дребни и огромни, като русенци ще могат да потренират с момчетата от БК „ Дунав “ и ФК „ Дунав “. Утре, 5 май на площада пред постройката на Община Русе ще се извие обичайното Великденско хоро, проведено от ФТТ „ Найден Киров “.
Тогава ще станат ясни и спечелилите
в томболата с извънредно доста и атрактивни награди, най-големите, всред които и печено агне. Вечерта на кея ще се състои така наречен River party: Огън и вода с присъединяване на DJ Groovy George, DJ Dian Solo, в края на което артистите от „ Нов цирк “ ще показват огнено шоу.
Празничният 6 май ще стартира по традиция
с литургия в храм „ Св. Георги “, където се съхранява парченце от мощите на Свети Георги. В 10:30 ч. в Кръгла зала на Община Русе ще се организира церемонията по почитане със званието „ Почетен жител на Русе “ по време на която ще бъде отличен дългогодишният треньор в боксов клуб „ Русе “ Илия Сяров. Тържествената гала по време на която ще бъдат поднесени венци и цветя ще стартира в 11:30 ч.
пред Паметника на Сръбско-българската война.
През целия ден входът за експозициите в Регионалния исторически музей, Екомузея и Художествената изложба ще бъде свободен, а в Библиотеката ще може да бъде открит портрет на Русе, заключен в пощенски картички. На разнообразни местоположения жителите ще могат да усетят „ Русе в кутия “; да се научат да вият Гергьовски венци; да се включат в хоротека или да се насладят на гения на децата от учебното заведение по изкуствата и вокална група „ Слънце “.
По централната улица „ Александровска “
ще могат да бъде видени анимация на кокили, акробатично шоу, пътуващите артисти от Държавен куклен спектакъл – Русе и професионално фотозаснемане от русенски фотографи. Младежкият парламент към Общински юношески дом е подготвил вълнуващо „ Търсене на русенски съкровища “, а безвъзмездни туристически разходки ще бъдат извършени от професионалните гидове на Ruse Summer Tour. За феновете на рисковите спортове са планувани скокове с бънджи от Гредовия мост.
Празничните събития ще завършат с концерт на
група D2 с присъединяване на Дичо Христов и Деян Каменов-Дидо и празнична заря.

Заради събитията, които ще продължат до късно вечерта, от локалната администрация оповестиха, че градският превоз ще се движи с изключителни курсове, а през целия 6 май пътуванията ще бъдат безвъзмездни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР