Придошлата река Стряма причини авария на известен рибарник над град

...
Придошлата река Стряма причини авария на известен рибарник над град
Коментари Харесай

Рибари печелят от продажба на риба от Стряма, миришела отвратително СНИМКИ

Придошлата река Стряма аргументи повреда на прочут рибарник над град Баня и тонове риба бяха повлечени по течението. Много баненци са окупирали разнообразни региони край реката и... ловят риба, това видя екипът на GlasNews.bg.

Някои от хората ловят с ръце, а други с въдици. Бракониерите като невидели събират голямо количество пъстърва и шаран и го поставят в чанти, чували или кофи. Те споделят, че ще съхраняват рибата във фризерите си, само че екипът ни научи, че част от хората продават рибата.

Изобилие от изхърлена от водата риба има и по поляните край реката.

Както съобщихме нагоре, рибата непозволено се събира от бракониери и се продава от името на рибарника. Това се случва без да са спазени нужните ограничения за безвредно предпазване. Получихме информация от наши източници, че четирима индивида, събиращи риба край реката, са спечелили над 2 хиляди лв. от продажбата й.

Няколко поданици на Баня споделиха за GlasNews.bg, че са създали грешката да опитат от към този момент приготвена риба, хваната от Стряма край Баня. Рибата миришела непоносимо - на кал.

Много евентуално е рибата да е нечиста, което може да аргументи хранителни натравяния и други отрицателни последици. Призоваваме Изпълнителната организация за риболовство и аквакултури да извърши инспекция. 

Припомняме, че преди дни река Стряма излезе от коритото си след изобилните превалявания от дъжд и заля ромската махала в град Баня, Карловско. Наводнени са доста къщи в махалата - хората бяха изпаднали в суматоха и смут, някои се опитваха да спасят жилищата си, а други просто се изтеглиха при родственици. Улиците в квартал " Стряма " бяха блокирани от вода, а част от паркираните коли - затънали в тиня. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР