Придържай се към стратегията, която ще ти предложим и бързо

...
Придържай се към стратегията, която ще ти предложим и бързо
Коментари Харесай

Ето как да оправите заплетени кичури

Придържай се към тактиката, която ще ти предложим и бързо ще се спасиш от неприятното скубане на косата, което е и мъчително.

Намажи като за начало проблематичната част от косата щедро с еликсир. Той ще я направи доста по-хлъзгава. Препоръчително е използването на подобен, който има изправящо деяние. Употребявай гребен с допустимо най-тънка ръкохватка, която би трябвало да промушиш в центъра на възела. Тогава следва деликатно да започнеш да разделяш неговата най-заплетена част.

Следва да разхлабиш останалата част от възела, като си окажеш помощ с пръсти. Дръж кичура с една ръка, като го прихванеш покрай корените – по този начин дърпането ще боли допустимо минимум. В края на процедурата ползвай гребен и започни разресване на кичура от краищата. Придвижвай последователно нагоре към скалпа, до момента в който успееш да го разплетеш изцяло.

Ако косата ти е чуплива и много гъста, несъмнено постоянно се сблъскваш с казуса със заплетените кичури. За да ги избегнеш отсега нататък, ето и няколко съвета в тази тенденция:

Замени памучните хавлии, с които евентуално сушиш косата си с мек тишърт или с качествена микрофибърна забрадка. Сешоарът бързо изсушава косата, само че пък изсмуква влагата от нея. В случай, че в действителност се постанова да бързаш, ползвай йонен сешоар с дифузер.

Купувай само качествени козметични артикули, гребени и четки. Ползвай гребен, който има необятно разстояние сред зъбците. С него ще ти бъде елементарно да разплиташ къдриците, като в това време няма да скубеш косата си ненужно. Използвай и четка с натурален косъм, като е добре основата да е дървена.

Чупливата, заплитаща се къдрава коса се нуждае от постоянна хидратация, която е най-хубава, когато се прави с естествени масла. С тяхна “запечатваш ” нужната влага в кичурите и по този начин предотвратяваш сухотата и заплитането.

Употребявай натурални артикули след всяко измиване. Отмивай добре продуктите, които изискват отмиване. Отдели внимание на всеки кичури, разплети с пръсти възлите, трий косата си с микрофибърна забрадка. Преди финалното оформяне на косата, нанеси малко количество от уместно масло. Ако ще носиш косата си къдрава, използвай по-леко масло.

Приготвяй домашно приготвени артикули за поддържане и ободряване на косата. По този метод ще си сигурна, че продуктът ще бъде първокласен, без никакви нездравословни съставки.

Предоставяме ви и една лесна рецепта, с която да си приготвите съвършения подхранващ еликсир:

една кутия кокосово мляко;

едно добре узряло авокадо;

две супени лъжици мед;

две супени лъжици зехтин;

Подготви съставките, по-късно ги разбий на висока скорост в блендера до цялостното им разбъркване, т.е. до приемане на хомогенна примес. Нанасяй усърдно и щедро от корените до краищата на косата след измиване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР