Причините за високата инфлация в САЩ са кризата на либералния

...
Причините за високата инфлация в САЩ са кризата на либералния
Коментари Харесай

Захарова посочи "кризата на либералния модел на икономиката" като причина за инфлацията в САЩ

Причините за високата инфлация в Съединени американски щати са рецесията на демократичния модел на стопанската система и откъснатите от действителността дейности на американската администрация. Това написа в канала си в Telegram формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Дипломатът обърна внимание на изказването на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който сподели, че аргументите за високата инфлация в страната сякаш са коронавирусът и дейностите на съветския президент Владимир Путин.

„ Разкажете ми за „ съветската агитация “ в този момент “, сподели тя с подигравка.

„ Причината за инфлацията в Съединени американски щати е рецесията на демократичния модел на стопанската система, чийто единствен запас е империалистическият, грабителски метод за решение на вътрешни проблеми. И тези феномени бяха изострени от дейностите на американската администрация, разведена от действителността “, акцентира Захарова.

Дипломатът уточни, че диктатурата на либерализма не е оставила нищо от правилата, заложени в основата на американската стопанска система - " свободна конкуренция, труд и гений ".

„ Байдън трябваше да се отвори и да бъде по-ясен: повода за инфлацията в Съединените щати е, че демократичната стопанска система не устоя теста на пандемията и той и неговият екип способстваха за това по всевъзможен вероятен метод “, добави още Захарова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР