Причините за трупане на коремни мазнини са свързани най-вече с

...
Причините за трупане на коремни мазнини са свързани най-вече с
Коментари Харесай

Как да стопим корема

Причините за трупане на коремни мазнини са свързани най-много с неправилното хранене, неналичието на физическа интензивност, напрежението, както и наследствения ген.

Хранене. Не прекалявайте с диетите, само че и не гладувайте. Не пропускайте закуската. Тя енергизира тялото и контролира метаболизма. По-добре е денем да имате 5 хранения – одобряват се по-малки количества храна, само че по-често, другояче организмът не може да се оправи с доста храна вкупом и натрупа мазнини. Най-малко би трябвало да се яде вечер, и то най-малко 3 часа преди сън.

Яжте пресни плодове и зеленчуци, не тлъсти меса, риба, яйца и нискомаслени млечни артикули, храна с фибри. С тях губите коремни мазнини, а тялото отново получава сила. Избягвайте храна богата на въглехидрати (приемът на въглехидрати да е в първата част на деня) и пържени, мазни храни. Ограничете белия самун, ориз, сирене, масло, захар (слагайте мед вместо нея), сладкиши, бисквити, модифицирани, консервирани храни. Яжте постепенно и сдъвквайте добре храната.

Пийте доста вода, към два литра дневно. Тя подкрепя метаболизма, изгарянето на каролии, почиства токсините. Ограничете алкохола и газираните питиета.

 Как да стопим корема

Упражнения. Без извършения е мъчно да се оправим с коремните мазнини. Важното за упражненията е да се изгарят повече калории от тези, които се одобряват с храната. По-добре е да се упражняват огромните мускулни групи, по този начин се изгарят доста калории.

Може да вземате рибено масло, омега-3 мастните киселини са значими в процеса на намаляване, оказват помощ на обмяната на веществата.

Отделяйте най-малко час дневно за физическа интензивност – вървене пешком, джогинг, скачане на въже, каране на колело, плуване, аеробика. Всичко от това би помогнало повече от коремните преси да вземем за пример.

Практикувайте йога. Дихателните техники оказват помощ доста на мускулите на стомаха. С йогийските упражения се изгарят калории.

Спокоен сън и освобождение от напрежението. Стресът е основен фактор за напълняване. Добре е да се спи към 8 часа, освен това спокоен, здрав сън. При отмалялост метаболизмът е усложнен. Борете се със напрежението. Може да опитате с медитация по няколко минути дневно. Колкото и да е мъчно цялостното освобождение на мисълта, то е безусловно дейно.

Съчетавайте постоянните тренировки с вярно хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР