Причините за смъртта на родилката в Сливен остават неясни, заявиха

...
Причините за смъртта на родилката в Сливен остават неясни, заявиха
Коментари Харесай

Причините за смъртта на родилката в Сливен – неясни

Причините за гибелта на родилката в Сливен остават неразбираеми, обявиха от управлението на болничното заведение четири дни след нещастието. Тройна правосъдна експертиза, разпит на очевидци и изземване на цялата документи от болничното заведение в Сливен, както и инспекция от етичната комисия към Лекарския съюз – по този начин продължава търсенето на истината за гибелта на дамата.

Официалната позиция на болничното заведение е, че медиците нямат виновност за съдбовния край. Директорът на болничното заведение Васислав Петров съобщи, че положението на дамата се е влошило ден и половина след раждането, което значи, че няма общо с дейностите на сътрудниците му.

Д-р Пашева, която е управлявала раждането, обяснила, че то е почнало обикновено, само че след това настъпили затруднения. Тя отхвърля обвиняванията на околните.

„ Тя сподели, че не са скачали върху родилката, няма такова нещо като скачане върху родилката”, разяснява шефът на болничното заведение.

Според юриста по здравно право Мария Шаркова би трябвало да се вкара обединен стандарт по акушерство и гинекология, който да регламентира практиките при оказване на родилната помощ.
Медицински одит влиза в болничното заведение в Сливен, където умря 33-годишна родилка Официалното мнение от болничното заведение е, че екипът водил раждането няма виновност за съдбовния край
Националният съветник по акушерогинекология отхвърли коментар по тематиката. Отказ от изявление за методите и практиките в родилните зали у нас получихме още от водещи академични и акушеро-гинекологични лечебни заведения.

Близките на умрялата родилка упорстват за без значение следствие и приканват за бързо разрешаване на случая.

Състоянието на новороденото бебе се усъвършенства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР