Индия, нарастваща военна сила, която гордо отбягва съюзи, миналия месец

...
Индия, нарастваща военна сила, която гордо отбягва съюзи, миналия месец
Коментари Харесай

Как военноморският флот на Индия промени курса

Индия, възходяща военна мощ, която гордо отбягва съюзи, предишния месец разположи фрегата в Арабско море и показва какъв брой доста се трансформира нейният мироглед за света.

С малко фанфари и след десетилетия рекламиране на „ стратегическата автономност “ на Индия, Ню Делхи изпрати INS Talwar на задача да даде директна поддръжка на водена от Съединени американски щати морска коалиция.

Основната роля на фрегатата беше да помогне за залавянето на опиати дау, трафикиращ близо килотон метамфетамини, хашиш и хероин в Арабско море - работейки в оперативна група на комбинираните военноморски сили със седалище в Бахрейн.

Но надалеч не е рутинна арест на опиати, това бележи стратегическа морска смяна за страна, която до момента се е присъединявала единствено към интернационалните военни задачи под флага на Организация на обединените нации.

„ Индия безшумно, публично влезе в коалиция “, сподели един западен чиновник в Ню Делхи. „ Те не звучат по мегафона и ние не се опитваме да оповестим прекалено много това и да изплашим стадото, само че това е значим...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР