Причините за катастрофата с хеликоптера Ми-17 в понеделник все още

...
Причините за катастрофата с хеликоптера Ми-17 в понеделник все още
Коментари Харесай

Две са най-вероятните версии за катастрофата с хеликоптера Ми-17


Причините за злополуката с хеликоптера Ми-17 в понеделник към момента не са ясни, а най-вероятните версии за случая са две. Това стана ясно от думите на зам.-командир на Военновъздушни сили и специалист по вертолетна авиация бригаден военачалник Петьо Мирчев пред. Военен хеликоптер Ми-17 падна в региона на авиобаза Крумово край Пловдив в понеделник при подготвителен полет. Загинаха двамата водачи, а бордовият инженер пострада съществено.

„ Все още аргументите за тази злополука не са известни. Назначена е комисия от Военна полиция и задачата й е да се открият аргументите за случая. Двете най-вероятни версии са или механически проблем, обвързван с опашния винт, или позволена неточност от страна на водачите. Засега обаче всичко е в областта на догадките”, разяснява бригаден военачалник Мирчев.

По думите му никой не може да подсигурява, че в даден миг няма да се случи нещо ненадейно. Това обаче не значи, че машината не е механически поддържана.

„ Единствено комисията има достъп до черната кутия и към момента нямаме данни от нея”, разясни зам.-командирът на Военновъздушни сили. „ Професията на водача е рискова и всеки един от тях знае това”, разяснява още той.

Бригаден военачалник Петьо Мирчев се съгласи с това, че летателните часове на водачите са прекомерно малко. „ Вярно е, че по отношение на стандартите на НАТО България изостава доста. Търсим опция да понижим въздействието на тези рискове”, разясни още ген. Мирчев.dariknews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР