Причините мъжете да напускат дома на родителите си на по-късна

...
Причините мъжете да напускат дома на родителите си на по-късна
Коментари Харесай

Диана Димитрова, психотерапевт: Нарцисистите привличат хората с травма на подчинение, на отхвърляне

Причините мъжете да напущат дома на родителите си на по-късна възраст от дамите могат да бъдат от друго естество. Една от тях е по-слабият интерес от тяхна страна да основават фамилии на тази възраст. Това сподели клиничният психолог и психотерапевт Диана Димитрова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

По думите й мъжете нормално демонстрират по-практично мислене от това на дамите. " Фокусът на младите мъже пада върху създаване на кариера и печелене на пари “, уточни Диана Димитрова.  

Данните от изследване на " Евростат “ демонстрират, че водещ фактор е и нежеланието за вдишване на отговорност от страна на мъжете. " Представете си един свръхпротективен родител, който изземва отговорностите на детето, казвайки " Остави, аз ще направя множеството неща, ти ще го правиш на по-късен стадий “ – детето става несправящо се “, изясни психологът.  

При дамите се следи предпочитание да отделят фамилията си от това на родителите и нормално под техен напън младото семейство подхваща такава стъпка.  

Диана Димитрова означи, че все по-често се следи наклонност дамите да вземат решение за разлъка. " Когато мъжете имат семейство, това за тях е главната концепция и даже да не се усеща доста добре, те остават там. Причината, заради която те не желаят да излязат, е чувството за неуспех “, изясни клиничният психолог.  

Често контузиите от детството пречат на основаването на здрави взаимоотношения в бъдеще. Страхът от занемаряване и отменяне е най-често срещаната, уточни Димитрова. " Често контузията от чувството за отменяне идва от родителите неумишлено. Повечето хора се свързват във връзките си през контузиите и не осъзнават това “, изясни тя.  

Нездравословният нарцисизъм също въздейства отрицателно върху връзките, уточни Диана Димитрова. " Когато си прочувствено привързан с колегата, съвсем е невероятно да определиш границата, тъй като нарцисистите притеглят хората с контузия на послушание, на отменяне и занемаряване. По този метод се утвърждават. Човекът с послушание пък има потребност някой да го управлява. Те са в токсична връзка “, изясни психологът.  

Ако връзката не е била задоволително постоянна и здрава, появяването на дете би я пропукало още повече, съобщи Диана Димитрова. " Започват да се вършат взаимни отстъпки, трупане на вътрешен яд към другия. Но в случай че детето се появи, когато има здрави и хубави връзки и двамата сътрудници са щастливи и се усещат свободни и сполучливи един с различен, тогава детето заздравява, тъй като към този момент има крепко положена основа “, изясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР