Причината за исканията на МОН, насочени към Министерството на здравеопазването,

...
Причината за исканията на МОН, насочени към Министерството на здравеопазването,
Коментари Харесай

Заради липса на тестове МОН предлага зелен сертификат за големите ученици

Причината за настояванията на МОН, ориентирани към Министерството на здравеопазването, за са поради неналичието на проби . Това обясниха пред news.bg от ведомството.

От МОН прецизираха, че сега в складовете има доставени проби единствено за учениците от 1 до 4 клас до края на тази седмица , чакат се проби за идната седмица.

В обновени насоки Министерството на образованието предлага на Министерство на здравеопазването " вид за връщане на учениците от прогимназиален и гимназиален в клас без тестване ". Идеята се стартира от два дни - в случай че 50% от учениците в една паралелка имат зелен документ, в това число след имунизиране, преболедуване и съществуване на антитела, да се върнат в клас единствено тези възпитаници, а останалите да са в отдалечена форма на образование.
 Връщане на огромните възпитаници в клас със зелен документ предлага МОН
Връщане на огромните възпитаници в клас със зелен документ предлага МОН

Без тестване, в случай че 50% от децата в един клас са имунизирани, преболедували или с антитела против COVID-19

Пари за проби има, поръчани са, само че се бавят доставките и това е проблематично, с цел да се върнат по-бързо огромните възпитаници, обясниха от МОН. Иначе проучванията за преболедуване и антитела , прецизираха още от ведомството. Мнение по настояванията от Министерство на здравеопазването към момента няма, би трябвало да съгласуват насоките и да се дадат бележки.

По информация на МОН имунизираните в гимназиален стадий възпитаници са 6.9% , преболедували в гимназиален са 4.96%, 2.73% в прогимназиален са преболедували.

Малките възпитаници вървят в цялата страна на учебно заведение, МОН изясни, че няма върнати в клас възпитаници от прогимназиален стадий , в случай че има, то е поради заболяваемостта - 250 на 100 000, на ротация има при болни сред 250 и 500, само че там също се изискват проби, които учебните заведения имат и употребяват за задачата.
 МОН обмисля да върне 5-7 клас с различен вид проби Обновена
МОН обмисля да върне 5-7 клас с различен вид проби

За страдание в България родителите са настроени отрицателно към тестовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР