Причината - лошата инфраструктура. Малко по-късно през деня ще започне

...
Причината - лошата инфраструктура. Малко по-късно през деня ще започне
Коментари Харесай

За трети път жителите на столичния квартал Витоша“ излизат на протест

Причината - неприятната инфраструктура. Малко по-късно денем ще стартира митингът, който ще премине в шествие по улиците на квартала.

София

Липса на тротоари, звук от градежи и дупки по улиците са главните проблеми, от които се оплакват жителите на столичния кв. „ Витоша “, предава репортерът на Българска национална телевизия Цанка Николова. Неспазените периоди от общината са капката, която е преляла чашата.

Резултатите от последните митинги са минимални, съобщи пред камерата на Българска национална телевизия Петя Алексиева, уредник на митинга. Проведени са доста срещи със Столична община и обещаното не е спазено.
Петя Алексиева, уредник на митинга: Зелени площи липсват, не се плануват такива.Разрешава се строителен безпорядък, за който не виждам по какъв начин ще се построи инфраструктура.
Петя Алексиева добави, че средства за нужните поправки в квартала могат да дойдат от множеството издадени разрешителни за градеж.

Нашите претенции са повсеместен, съответен проект за развиването на квартала. Не желаеме работа на парче. Искаме съблюдаване на периоди.

Пред Българска национална телевизия кметът на Лозенец съобщи, че е подготвен на разговор с жителите:;
Любомир Дреков, кмет на регион „ Лозенец “: Това в действителност е една зона, която съгласно мен би трябвало да е категорично жилищна с ниско застрояване и с повече свободни пространства в самите частни парцели, с цел да се реализира по-голямо озеленяване и да може изобщо в незастроените елементи на квартала да се избегнат грешките, които съгласно мен са се случили и са доста огромни за този квартал. В последна сметка сме набелязали ограничения, които да могат да облекчат ситуацията най-малко първоначално с цел да можем да пристъпваме към по-дългосрочни дейности, в това число и смяна на подробните устройствени проекти в региона, с цел да може да се случи това, което хората желаят, в последна сметка - ниското застрояване да е по-поетапно, по-бавно, това въпреки всичко е и ангажимент на съответните вложители.
Протестът ще стартира в 10 ч.

Очаквайте детайлности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР