Причината е сигнал до министерството и здравната каса за корупционни

...
Причината е сигнал до министерството и здравната каса за корупционни
Коментари Харесай

Огромен скандал взриви болница „Лозенец“: Опитват да уволнят изве...

Причината е сигнал до министерството и здравната каса за корупционни практики в Отделението по съдова хирургия. Последвалата проверка е открила верността на сигнала от доцент Хазърбасанов, само че вместо да се вземат незабавни ограничения за премахване на порочните/незаконни практики (отчитане на клинична пътека №20, без в реалност да е осъществена намеса на 58 пациенти), управлението на здравното заведение се втурва да в профил доктор Хазърбасанов и да прикрие злокобната корупция! Става дума за корист за над 300 000 лв. и за излъгани пациенти.

 

Сигналът е подаден през октомври 2023 година Извършена е инспекция. Но след нея стартира гонене на този, който е разкрил не просто неприятна процедура, а несъвместими с хуманната медицина дейности.

Медици от болничното заведение споделиха пред Фрог нюз, че настоящето управление в лицето на доктор Христо Стоянов, е споменавало, че има поддръжката на значими хора от Президенството. Това обаче не би трябвало да е от голяма важност, когато се изнасят обстоятелства за неприемлива корупция и тъпчене на закона и разпоредбите. За морал даже не може да става дума…

 

 

.
.

Опитът доцент Добри Хазърбасанов, който през последните година-две е канен като експерт-консултант в редица страни от Близкия Изток, арабския свят и Украйна по поставане на клапа на сърдечната аорта без интервенция, да бъде уволнен, с цел да се прикрият участниците в скандалните случаи, възмущава доста негови сътрудници, които пишат намерено писмо до министъра проф. Христо Хинков и председатела на здравната комисия в Народното събрание проф. Костадин Ангелов. В него изричат своето отвращение от бруталния опит да се прикрият граничещи с закононарушение дейности, а източникът на информация и гражданско държание да бъде отхвърлен, до момента в който се намира в отпуск по болест.

 

Изпълнението на този скрит план се прави в петък, с цел да не може доктор Хазърбасанов и останалите медици и чиновници в болничното заведение да реагираме, споделят още лекари пред медията ни.

 

Големият въпрос е: Ще позволен ли институциите и оторизираните органи поредна подигравка с хората, които разкриват и осведомят за корупционни практики? Ще продължи ли „ Правителствена “ да бъде място на кавги, вместо да се трансформира във водещо и уважавано здравно заведение?

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР