Причината да се стигне до сегашната ситуация с боклука е

...
Причината да се стигне до сегашната ситуация с боклука е
Коментари Харесай

Интересна причина посочи кметът Коцев за ситуацията с боклука във Варна

Причината да се стигне до сегашната обстановка с боклука е механически проблем на компанията по сметосъбиране. Три от седемте камиона, които обслужват града, са отвън строя. До края на деня имам уверението на компанията, че всичко ще е наред. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия тази заран кметът на Варна Благомир Коцев.

Силно се надявам, че това е въпрос на организация на компанията, а не е нещо преднамерено. Надявам се, че не съответствува със събитията с нашия областен кмет, който беше отхвърлен през вчерашния ден от ОИК, разяснява още Благомир Коцев в отговор на въпрос дали може да се приказва за преднамерено основаване на проблем с чистотата в регионите " Одесос " и " Приморски ", където кметовете от ПП-ДБ бяха атакувани посредством ОИК.

По негови данни, компанията е поискала от Община Варна прибързано заплащане на отговорности, които са от предишния месец, само че към момента не са дължими. Фирмата има настоящ финансов проблем, належащо е да покрие съответните си разноски, разяснява кметът и добави, че тази седмица Община Варна ще извърши заплащането към тях.

Мога да уверя варненци, че съм поел персонален ангажимент и ще проследявам ежечасно обстановката, сподели Благомир Коцев. Той уточни, че е в непрекъснат контакт с компанията по сметосъбиране, с цел да се убеди, че са подхванали всички вероятни дейности за решение на въпроса. Имаме уверението, че  проблемът ще бъде решен още през днешния ден до края на деня, боклукът ще бъде извозен и активността ще влезе в естествен темп, сподели кметът.

Ние наследихме контракта със сметопочистващата компания и сме длъжни да го съблюдаваме. Разбира се, търсим и способи за реакция в такива случаи в това число и посредством наказания към сметопочистващата компания, сподели Коцев. По думите му, глобите са по-крайна мярка и сега би трябвало да се даде късмет на компанията да поправи грешката си. Ще пожелаеме от тях да има повече аварийни камиони, с цел да може в една такава обстановка те да реагират. Ако казусът се повтори или забележим, че не съблюдават нашите условия и отговорностите си по контракт, ще минем към наказания и следващо преустановяване на контракта, разяснява още кметът, като разясни, че в такава обстановка ще се даде късмет на други компании да аплайват за активността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР