Причината – отмяната на извънредната епидемична обстановкаСлед отпадането на извънредната

...
Причината – отмяната на извънредната епидемична обстановкаСлед отпадането на извънредната
Коментари Харесай

Симидчиев: Личните лекари вече няма да издават направления за PCR тестове

Причината – анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура
След отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура общопрактикуващите лекари към този момент няма да могат да отпускат посоки за PCR проби. Това изясни в студиото на „ Здравей, България“ Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

„ Те ще би трябвало да бъдат назначавани от експерт. Тоест, персоналният доктор ще би трябвало да даде направление за пулмолог, който да назначи тест, в случай че реши ”, разясни той.

„ Извънредната епидемиологична конюнктура е цялостна организационна мярка, която се вкарва и се анулира от държавното управление. Противоепидемичните ограничения са въз основата на заповед на министъра на опазването на здравето. Част от тях може да станат целесъобразни, а не наложителни. Причината за това е по-ниският брой нови случаи на COVID-19. Пандемията сякаш стихва. Не желая да споделям, че си отива, тъй като виждам какво се случва в прилежащи страни – Гърция имаха 20 000 новозаразени неотдавна. В такива страни обаче висок % хора са ваксинирани. Там няма такова натоварване на болничната система. Проблемът ще възникне при нас, където имунизираните са под 30% ”, изясни лекарят.

Според него по този начин или другояче, ограниченията у нас не са се спазвали. По думите му хората в никакъв случай не са били принуждавани да се имунизират.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР